Paul Hazendonk presenteert indrukwekkend debuutalbum: Adapt

07-04-2014 @ 14:52

Manual Music labelbaas laat zich kennen

Het was lang wachten op het debuutalbum van Paul Hazendonk. De innovatieve labelbaas van Manual Music brengt sinds 2005 weliswaar de meest veelzijdige muziek uit (denk aan releases van o.a. Gabriel Ananda, Fairmont, Max Cooper, Hernan Cattaneo, John Tejada, Qbical en Alice Rose), zelf liet de Rotterdamse dj/producer zich nog niet verleiden tot een volwaardig album. Daar komt nu verandering in met de release van “Adapt”, een ijzersterk debuut waar zijn karakteristiek warme geluid tot in de puntjes is uitgewerkt.

Paul Hazendonk heeft voor dit album grotendeels samengewerkt met producer Noraj Cue (Connaisseur, BlaBla, Manual Music), resulterend in overwegend melancholieke tracks waarin (deep)house en warme elektronica nooit ver weg zijn. Zo begint “Adapt” met een aantal bloedmooie luistertracks, waarbij opener “In The Dark” meteen opvalt door de zwoele vocalen van de Deense zangeres Alice Rose.

Het is niet de enige samenwerking op dit album. Voor de clubby track “Story Of Something” werkte Hazendonk samen met de Zuid-Afrikaanse spoken word-artiest Lazarusman, terwijl op de intense song “Canyon” een glansrol is weggelegd voor Sian Evans, zangeres van Kosheen. En dan is er de onweerstaanbaar groovende housetrack “Hazy Echoes” met zangeres Patchy, een groot talent uit Londen die net als Alice Rose vorig jaar nog een album uitbracht op Manual Music.

Hazendonk houdt de muziek dicht bij zichzelf. Veel nummers op “Adapt” zijn letterlijk flarden uit zijn verleden, geluiden die hij opnam terwijl hij aan het reizen was. Daarnaast hebben de tracks ook vaak een persoonlijk verhaal; zo gaat “Canyon” over het verliezen van iemand die je liefhebt, handelt “Urban Suitcase” over het reizen en leven uit je koffer, en is “You’re My Habit” een liedje voor de liefde van zijn leven.

Naast de persoonlijke songs en introverte geluiden zoekt Hazendonk overigens ook regelmatig de dansvloer op. “Ugly Smacker” is de eenmalige terugkeer van Furrr & Hazendonk, het duo waar de Rotterdammer een paar jaar geleden grote successen mee behaalde. En er zijn tracks als “Primate”, een referentie naar Hazendonks hardgroove techno-verleden, en het melodieuze “Fortress Of Solitude”, die de producer maakte met (Vinylized-winnaar en aanstormend talent) Olaf Stuut.

Kortom, een album in balans. Paul Hazendonk laat zich kennen met zowel gevoelige tracks als pure dansvloertracks. En dat maakt indruk. “Adapt” is zodoende precies het album geworden dat van de labelbaas verwacht mocht worden –een sterker debuut is niet denkbaar.

Tracklist:

01. Paul Hazendonk with Noraj Cue - In The Dark (ft. Alice Rose)
02. Paul Hazendonk with Noraj Cue - Duclos Lasalle
03. Paul Hazendonk with Noraj Cue - You're My Habit
04. Paul Hazendonk with Noraj Cue - Falling Sky
05. Paul Hazendonk - Urban Suitcase
06. Paul Hazendonk with Noraj Cue - Story Of Something (ft. Lazarusman)
07. Furrr & Hazendonk - Ugly Smacker
08. Paul Hazendonk with Noraj Cue - Primate
09. Paul Hazendonk with Noraj Cue - Canyon (ft. Sian Evans)
10. Paul Hazendonk with Noraj Cue - Hazy Echoes (ft. Patchy)
11. Paul Hazendonk - We Have Visitors
12. Paul Hazendonk with Noraj Cue - Fortress Of Solitude

Paul Hazendonk – “Adapt” is uit op Manual Music en verkrijgbaar via Beatport, Bandcamp en alle andere online muziekwinkels.

www.paulhazendonk.com
www.manual-music.com
www.facebook.com/paulhazendonkofficial
www.soundcloud.com/paul-hazendonk
www.twitter.com/paulhazendonk