Introducing: Our Minor Fall

02-06-2014 @ 17:00

De Nederlandse indiefolk band Our Minor Fall bestaat uit: Luke de Jong, Eva Lammers, Daan Spanjaardt, Alex Huis in 't Veld, Dorus Smit, Fokke de Wit

Liefde, lente & licht, dat is wat je voelt als je de opzwepende frisse tonen van deze band omarmt. Melancholisch maar toch warm. Our Minor fall is een band van nu.

De uit Amsterdam afkomstige band is te vergelijken met Fleet Foxes, Boy & Bear of Local Natives. De door Luke de Jong geschreven liedjes konden meer dragen dan alleen zijn stem en gitaar, daarom besloot hij die met een volledige band te vertalen. Samen met violiste Eva Lammers, die al langere tijd met Luke aan deze liedjes werkte, werd cellist Daan Spanjaardt gevonden. En met gitarist Alex Huis in ’t Veld, drummer Dorus Smit en bassist Fokke de Wit was het ensemble kompleet.

In april 2012 bracht de band de debuutsingle ‘Two Minds / Forevermore’ uit, waarbij Two Minds geselecteerd werd voor de Hollandse Nieuwe compilatie van 3voor12. Deze was een maand lang te beluisteren op de Luisterpaal en ook werd deze gedraaid op 3FM. ("2012 wordt een jaar waarin Our Minor fall goeie zaken kan doen" aldus Roosmarijn Reijmer.)

Binnen een half jaar na het debuut stond het zestal in o.a. Paradiso en de Melkweg, waar zij de finale behaalde van de Amsterdamse Popprijs. Gezegd werd dat our Minor fall één van de leukste acts was tijdens de Amsterdamse Popprijs 2012 met veel potentie.

Onlangs berichtte de band via o.a. 3Voor12 dat ze werken aan een nieuwe EP getiteld: Hold on, Darlene, het is hun eerste EP. Ze werkten samen met producer Brian Esselbrugge (o.a. The Black Atlantic). Bij de start van de EP besloot men al snel dan men thuis bij gitarist Alex in Amsterdam-Noord op ging nemen. En dat levert een meer relaxt product op, dan met de tijdsdruk van werken in een studio, aldus de band. De EP bevat 5 nummers.

Afgelopen weekend was de band te zien en te horen op het Melodica Festival in Groningen. Komende tijd o.a. 14 juni in MC Theater in Amsterdam en 23 augustus op festival The Brave in Amsterdam.

https://www.facebook.com/OurMinorFall
http://www.ourminorfall.com/

www.soundcloud.com/ourMinorfall

management: https://www.facebook.com/Roughdiamondmusic