Nieuw album Benjamin Herman uit tijdens Noerth Sea Jazz

05-06-2014 @ 22:00

Op 11 juli verschijnt Trouble, het nieuwe album van Benjamin Herman, met een perfecte selectie van klassiekers, en de ervaring van het trio zoals een volbloed jazz-album bestempeld kan worden. Na eerder gewerkt te hebben met zangers als Ruben Hein, Wouter Hamel en Paul Weller heeft Herman voor deze gelegenheid zanger en pianist Daniel von Piekartz gevraagd. Trouble komt uit op cd, vinyl en in digitale vorm.

Benjamin Herman heeft al jaren een zeer hecht trio met Ernst Glerum en Joost Patočka. Of het de composities van Misha Mengelberg zijn, evergreens of eigen werk, zeker is dat deze worden geïnterpreteerd met visie en “prettige virtuositeit’’ (Volkskrant). Puttend uit Herman's creatieve geest en uit de twee werelden van Glerum (ICP Orchestra) en Patočka (Rita Reys) is het werk van deze formatie altijd van grote klasse.

Het nieuwe album met de jonge en bijzonder getalenteerde zanger/pianist Daniel von Piekartz voegt een nieuw hoofdstuk aan hun samenwerking toe. Stukken van onder meer Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone kregen een postmoderne make-over, waar menig nachtclubbezoeker de laatste tram voor zou willen missen. Naast Von Piekartz uiteraard de brille die we van Herman en consorten gewend zijn. Ook, mede, dankzij de rol van die andere pianist, de Spaanse Míguel Rodríguez.

North Sea Jazz Festival
Op 11, 12 en 13 juli is tijdens North Sea Jazz een speciale editie van Trouble verkrijgbaar. De exclusieve genummerde uitgave komt op gekleurd vinyl en is enkel verkrijgbaar tijdens het festival. De ‘normale’ vinyl editie is vanaf 18 juli te koop. Zondag 13 juli brengt het Benjamin Herman trio met Daniel von Piekartz de muziek live ten gehore in de Rotterdamse Ahoy.

http://www.benjaminherman.nl/

https://twitter.com/Benjamin_Herman