Joost Spijkers (Ashton Brothers) brengt eerste album uit

14-06-2014 @ 10:42

De eerste eigen voorstelling van Joost Spijkers (één van de Ashton Brothers) schuurt langs rafelige randen en zweeft op Oost-Europese wolken van verlangen en melancholie. In het voormalig Joegoslavië vond Joost zijn eerste grote liefde en verloor haar daar ook weer aan de Balkanoorlog. De doos vol cassettebandjes met mysterieuze muziek die zij hem stuurden vormt de basis voor het nieuwe Nederlandse geluid van SPIJKERS. De landelijke theatertournee start januari 2015 en op 18 februari 2015 vindt de landelijke première plaats in Diligentia Den Haag. Spijkers’ eerste album komt in oktober 2014 uit.

Een mens moet zingen en dansen om te overleven. Joost Spijkers zingt, danst en vertelt in zijn eerste eigen voorstelling over zijn leven en liefdes tot nu toe. Een persoonlijk en openhartig muziektheater avontuur even bizar als romantisch over leven en dood, oorlog en vrede, liefde en verlies. De BalkanBlues in het Nederlands. Om de schoonheid en de liefde te vieren.

Op 3 en 4 september 2014 gaat Joost Spijkers het album opnemen. Samen met en voor een live publiek in theater Walhalla in Rotterdam. Nieuw Nederlandstalig repertoire op een warm bed van balkanblues.  Speciaal voor deze voorstelling is een bijzondere, eerste samenwerking tot stand gekomen met één van Nederlands meest gevraagde theaterschrijvers, Peer Wittenbols.

SPIJKERS slaat regelrecht je hart in.

www.joostspijkers.nl