Eerste namen Let's Get Lost Festival bekend

11-07-2014 @ 12:58

Op zaterdag 25 oktober wordt in Zwolle voor de derde maal het Let’s Get Lost Festival georganiseerd. De organisatie heeft deze week ook de eerste namen bekendgemaakt: Strand of Oaks, Sticky Fingers, The Black Marble Selection, Peter Broderick, Wild Child en Sunbow.

Let’s Get Lost is een platform dat via www.lets-get-lost.nl mensen laat kennismaken met mooie, vooral indie gerelateerde muziek. Het festival laat bezoekers nieuwe muziek ontdekken, zo stonden onder andere Jacco Gardner, Rats on Rafts, Radkey en Daniel Norgren op voorgaande edities.
Ook organiseert het platform door het jaar heen concerten op verschillende locaties in Zwolle. Zo staat Bonnie ‘Prince’ Billy op 17 september in een uitverkochte Statenzaal in Zwolle.

Strand Of Oaks (VS)
De man achter de band Strand of Oaks, Timothy Showalter, staat vooral bekend als singer-songwriter met grote baard, gitaar en melancholische liefdesliedjes. Op het zeer mooie nieuwe album Heal vertelt Strand Of Oaks op een verrassende manier zijn verhalen. Showalter keek in het diepste van zijn ziel, zag zijn meest slechte kant en pakte die om een fantastisch album te schrijven. J Mascis speelt mee en de song JM is voor de legendarische Jason Molina geschreven. Het album werd al 3voor12 album van de week en de internationale muziekpers was unaniem lovend. Onder andere de Volkskrant (4 sterren), maar ook Uncut, NME, OOR en Mojo waren zeer positief.

Sticky Fingers (AUS)
Smeltkroes van reggae, psychedelica, pop en bourbon. De band brengt je in een hypnotiserende dans om vervolgens keihard uit te halen en je van je voeten te blazen.
In thuisland Australië gaat de band als een speer, verkopen ze al menig club uit en staan ze op de grotere festivals. In Nederland stond de band onder andere op de Zwarte Cross en Welcome To The Village. Ook speelden ze in onder andere Bitterzoet en Paradiso. De huidige single Gold Snafu doet het goed.

The Black Marble Selection (NL)
Een Tilburgse formatie van zes muzikaal ongeschoolde vrienden met een gedeelde passie voor Sixties, Rhythm & Blues, Garage en Beat. De bandleden zijn spontaan samengekomen vanuit de gezamenlijke drang om een vergeten Sixties sound nieuw leven in te blazen. Denk aan pakkende fuzz-riffs, een swingende beat en een flinke dosis reverb. De band onderscheidt zich door dit te combineren met het rauwe stemgeluid van de frontman. De band stond al in DWDD, Down The Rabbit Hole en De Wereld Draait Buiten.

Peter Broderick (VS)
Multi-instrumentalist Broderick heeft zijn sporen verdiend in tal van bands, onder andere M. Ward, Nils Frahm, Efterklang, Dolorean en Zooey Deschanel maakten al gebruik van zijn diensten. Maar ook als solo artiest timmert de Amerikaan al jaren aan de weg.

Wild Child (VS)
Bitterzoete indiefolk maakt deze Amerikaanse band. Op het tweede album The
Runaround staan beeldschone verhalende liedjes die je grijpen en niet meer loslaten.

Sunbow (DUI/NL)
Een Nederlands/Duits duo bestaande uit Bart Folmer en Jonas David. Vanuit behoorlijk verschillende achtergronden bundelen deze twee solo-artiesten hun krachten om samen geraffineerde, elektronisch georiënteerde popmuziek te maken. Ruimte in de composities, fraaie melodieën, elektronische pop naar een hoger plan getild.

Meer namen worden spoedig bekend gemaakt, net als de locaties waar het festival plaats gaat vinden. Het festival vindt plaats op zaterdag 25 oktober op verschillende locaties in de Zwolse binnenstad.

Let’s Get Lost - Festival
Zaterdag 25 oktober
Binnenstad Zwolle
Ticketprijs: €20,- excl. voorverkoopkosten
www.lets-get-lost.nl