Nieuwe EP van Shary-An

29-08-2014 @ 16:42

Na een roerig jaar laat Shary-An weer van zich horen met de release van een EP bestaande uit vijf tracks. In vier van de vijf nummers heeft ze autobiografische elementen verwerkt, waarmee ze de heftige periode van het afgelopen jaar in haar leven probeert af te sluiten.

Haar relatie strandde. In diezelfde periode besloot ze van producer te switchen en met een ander team samen te gaan werken. Toch slaagde Shary-An er niet in om met hen dezelfde vibe te creëren als met haar ‘eigen’ vertrouwde team. De nieuwe single en tevens titeltrack van de EP ‘Good Girl’ is dan ook als vanouds weer geproduceerd door Sven Figee en Roland Dirkse (Sven Hammond Soul).

Good Girl: Ik hoorde de originele versie van dit geweldige nummer voor het eerst toen mijn relatie op springen stond. De lyrics bleven maar in mijn hoofd spoken…. En de vraag of ik zelf wel such a ‘Good Girl’ was voor haar, heeft me in die periode ontzettend veel bezig gehouden.

Fire: Fire is geschreven door één van de beste soulartiesten van Nederland, Alain Clark, samen met Han Kooreneef. Ik kreeg de track aangeboden en kon het vrijwel direct meezingen. Het is explosief, zoals de liefde hoort te zijn, en blijft meteen lekker in je hoofd hangen. Wat vooral te gek is, is het feit dat Alain Clark de backings heeft ingezongen.

We’ll go to Vegas: Na de breuk in mijn relatie had ik de onaflatende behoefte om mijn leven even helemaal om te gooien. Seks, drugs en party-en! Dat heeft me een paar maanden lang flink in de ban gehouden. En ja… Vegas de stad van de onbegrensde mogelijkheden… Ik heb deze track zelf geschreven en kreeg de inspiratie aan het eind van een wilde avond stappen.

Easy Go: Easy Go is één van die fijne nummers waar je makkelijk mee kunt variëren. Ik heb het nummer dan ook in verschillende versies ten gehore gebracht tijdens optredens. Easy Go gaat vooral over loslaten; dat vind ik persoonlijk één van de lastigste dingen in het leven.

Can't live without: Vorig jaar werd ik benaderd door Friesland Campina om het gezicht te worden voor hun nieuwe Chocomel-campagne. Bij de commercial hoorde het liedje ‘Can’t live without’, dat heb ik ingezongen. Ik vind het leuk om mijn versie van dit liedje met mijn fans te delen via de Good Girl EP.

Shary-An trad onlangs op tijdens de WorldPride in Toronto tussen internationale sterren als Carly Rae Jepsen, Boy George en Melissa Etheridge. De openlijk lesbische zangeres was als enige Nederlandse artiest door de organisatie van Pride Toronto in samenwerking met de Nederlandse vertegenwoordiging in Canada uitgenodigd. Shary-An brak bij het grote publiek door in 2011 door haar deelname aan The Voice Of Holland. Sindsdien scoorde ze diverse grote radiohits met 'Read my Book' en ‘Never played the bass’ en bracht in 2011 ook haar debuutalbum uit ‘Love me for who I am’, allen geproduceerd door Sven Figee en Roland Dirkse (Sven Hammond Soul). In 2012 schitterde ze in de muzikale theatervoorstelling ‘One Moment In Time’. Winter 2013 werd ze het gezicht van Chocomel en zong ze het nummer ‘Can’t live without’. Ook was en is Shary-An samen met Krystl en Lange Frans coach in het Tv-programma ‘Buma Music Academy en toerde ze samen met Sven Hammond Soul door het land met de ‘Try my love’- theatertour.

www.shary-an.nl

http://www.facebook.com/sharyan