Nieuw album van Arthur Adam: Magic, Light

11-09-2014 @ 16:04

12 September is de releasedatum van het nieuwe album van singer-songwriter Arthur Adam, getiteld "Magic, Light". De releaseparty is die dag in theater Mystiek in Enschede, zijn woonomgeving. De entree is gratis.

Na zijn medewerking aan het experimentele album In A Cabin With project in 2007, brengt hij in 2010 zijn eerste echte eigen solo album uit, getiteld 'Awake'.
In 2012 volgt het album 'Pulse'. Dat album werd opgenomen in zijn eigen studio in de omgeving van Enschede.
Zingen en spelen is zijn lust en leven. Arthur is gezegend met een stem van elastiek, heeft drie en een half octaven op z’n stem en gebruikt die ook. Daarbij begeleidt hij zich op o.a. gitaar, bas, toetsen, maar meestal op zijn Excalibur: een Gibson ES120T uit 1963.
Als gitarist/toetsenist van de band Mist toerde hij door Spanje, Mexico, Chili, Argentinië en meer, en speelde hij bassen en gitaren in het Utrechtse melancholische danspopgezelschap Minus The Tiger/MTT, waarmee hij ook in het buitenland speelde en optrad bij DWDD.

Als eerste single van het nieuwe album "Magic, Light" verschijnt "A Parade". Dat nummer is één van de opvallende tracks van het album. Soms hoor je een beetje Jeff Buckley, maar ook is de zang soms een beetje richting Ray Davies (legendarische zanger van The Kinks), niet alleen in dat nummer, maar ook op andere tracks. Luister maar eens naar "Magic with words".
Andere sterke tracks zijn: "To learn how to fly", hoogtepunt is het bijzondere en indrukwekkende "Core" van ruim 5 minuten, prachtig !
Soms klinkt zijn muziek melancholisch, gedragen, maar nergens te zwaar. De vrolijke noot voert de boventoon, zoals in "Come Bury My Gloves".

You Tube: A Parade

Lancering album 12 september Enschede Mystiek theater 20u.
release: 12-09-2014
label: bandbus records

tracklisting:
01. A Parade
02. Memories Of Others
03. Issues
04. Magic With Words
05. For A Friend
06. To Learn How To Fly
07. Come Bury My Gloves
08. Paths
09. Soap Residue
10. Thrown (Lucinda Walsh's Lament)
11. Core

https://www.facebook.com/ArthurAdamMusic

http://arthuradam.nl/

https://twitter.com/arthuradam