Buma en het Nederlands Film Festival slaan de handen ineen

22-09-2014 @ 22:27

34ste editie van het Nederlands Film Festival is de start van samenwerking met Buma

Buma en het Nederlands Film Festival (NFF) gaan samenwerken om meer aandacht te krijgen voor het Nederlandse filmproduct en de muziek die daarin een essentiële rol speelt. Muziek in films en het belang daarvan staat centraal tijdens deze editie, en zal in de toekomstige programmering een blijvend onderdeel vormen van een breder NFF.

Het NFF biedt haar bezoekers een uitgebreid muziekprogramma met de NFF Soundtrack Show, live uitvoeringen door grote orkesten, Q&A’s met prominente componisten van filmmuziek, concerten en nog veel meer.

Volgens directeur Frank Helmink van Buma Cultuur is deze samenwerking logisch. "Tijdens NFF is de hele filmindustrie in Utrecht. Muziek is een uitermate belangrijk onderdeel van een film. Dat wordt nog wel eens vergeten. Alleen daarom is het goed dat er tijdens een festival als het NFF aandacht is voor de componisten van deze filmmuziek."

Willemien van Aalst, directeur van het NFF: "Muziek bepaalt voor een belangrijk deel het succes van een film. Het verdient de aandacht die wij er tijdens deze en toekomstige edities aan geven. Met Buma kunnen wij de krachten bundelen om deze producten van Nederlandse bodem meer bekendheid en draagvlak te geven."

Over Buma
Buma is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.

Over het Nederlands Film Festival
Het 34e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober in het nieuwe NFF Festivalhart TivoliVredenburg en de Utrechtse bioscopen. Dit jaar staat het NFF in het teken van Film, Muziek, Filmmuziek!

Bekijk het hele programma op filmfestival.nl #nff2014

www.bumacultuur.nl