Introducing: Sheppard

09-10-2014 @ 23:32

De Australische indie-popband Sheppard bestaat sinds 2009 en in de huidige bezetting vanaf 2011.

Ondanks hun tot nu toe geringe releases: 2 singles, een EP en recentelijk hun debuutalbum, is hun staat van dienst sterk groeiende. In eigen land Australië zorgde hun tweede single “Geronimo” voor de nodige extra aandacht omdat ze Pharrell Williams met ‘Happy’ van de 1e plek stootten. De single werd platina in eigen land in april van dit jaar. Eerder, in 2013, werden ze in eigen land genomineerd met hun eerste single ‘Hold my tongue’ voor ‘Best independent release’ voor een ARIA Award (de Australische Edison).

De huidige single ‘Geronimo’ gaat langzaam maar gestaag succesvol de wereld over. Hun debuutalbum is getiteld: “Bombs Away” kwam in juli van dit jaar uit en bereikte de #2 positie in Australië. De band geeft zelf aan, qua muziek te zijn beïnvloed door Fleetwood Mac, Coldplay, Radiohead en John Mayer. Alle nummers op het album zijn geschreven door George Sheppard, Amy Sheppard en Jay Bovino. Producer is Stuart Stuart. Voor de Australische ARIA awards is de band dit jaar 7x genomineerd.

Sheppard bestaat uit 6 leden: Michael Butler, Amy Sheppard, Jay Bovino, Emma Sheppard, George Sheppard, Dean Gordon.

Momenteel toert de band nog in eigen land, begin november start een korte Europese tour van negen optredens, w.o. op 10 november in Paradiso, Amsterdam.

http://wearesheppard.com/geronimo/
https://www.facebook.com/wearesheppard
http://www.youtube.com/watch?v=ozsmSlvGHv4

https://twitter.com/wearesheppard