Rick van Velthuysen wint AvroTros Gouden Radioring 2014

14-11-2014 @ 15:06

Het programma Rick in de morgen (Radio Veronica) van Rick van Velthuysen heeft de Gouden RadioRing 2014 tijdens het Radio Gala van het Jaar van AVROTROS dat werd gehouden in Theater Gooiland in Hilversum op 13 november. Het programma versloeg daarmee concurrenten Echte Jannen (Powned – NPO Radio 1) met Jan Roos en Jan Heemskerk en A State of Trance met Armin van Buuren (538) die ook waren genomineerd voor de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar.

De Zilveren RadioSter Man, de prijs voor de beste radioman van het jaar, is gewonnen door Rob van Someren (ex-Radio Veronica). De dj die dit jaar voor het eerst was genomineerd, kon zijn geluk niet op. Hij versloeg Bert Haandrikman (KRO-NCRV, NPO Radio 2) en Gerard Ekdom (AVROTROS, 3FM) die drie RadioSterren thuis heeft.

De Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste radiovrouw van het jaar, is in ontvangst genomen door Claudia de Breij (3FM, VARA). Dit is de zesde keer dat De Breij de Zilveren Ster mocht ophalen. Zij versloeg Annemieke Schollaardt (AVROTROS, 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM). De Breij kondigde aan voor haar 40ste te willen stoppen met radio. Gerard Ekdom is haar vervanger en neemt vanaf 1 januari 2015 tussen 12.00-14.00 uur ook de 3FM vrijdagmiddag voor zijn rekening met het programma Effe Ekdom (AVROTROS).

Ook de Marconi Awards, de vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, zijn tijdens het AVROTROS RadioGala van het Jaar 2014 uitgereikt. Radiocoryfee Edwin Evers nam de Marconi Oeuvre Award in ontvangst.
De award voor ‘Aanstormend Talent’ ging naar Igmar Felicia van Slam!FM.
NPO Radio 5 Nostalgia heeft dit jaar in de categorie ‘Beste Zender’ de meeste indruk gemaakt op de Marconi jury en kreeg de bijbehorende award overhandigd.
De Impact Award, de nieuwe categorie voor radiomakers die het afgelopen jaar een bijzondere voetafdruk in het radiolandschap hebben achtergelaten, ging naar Jack van Gelder .
De uitreiking van de Marconi Awards wordt gecombineerd met de publieksprijzen voor radio: de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren. Sinds 2010 zijn de Marconi Awards geadopteerd door AVROTROS.

De vakjury bestaat uit tien actieve radiomakers, vijf uit de publieke, vijf uit de commerciële sector. Minimaal twee juryleden werken niet bij popmuziekzenders, minimaal twee juryleden zijn vrouw. De jury van 2014 bestaat uit: Uunco Cerfontaine (voorzitter / Sky Radio Group), Rob Ester (Q-Music), Marijke Roskam (BNR NieuwsRadio), Merel Uffing (NPO Radio 6 Soul & Jazz), Giel Beelen (VARA 3FM), Florent Luyckx (media professional), Leo van der Goot (broadcasting consultent), Rob van Stuivenberg (luistercijferspecialist), Ronald Sebök (100%NL/Radio 10) en Tim Klijn (Radio 538).

De gehele show is terug te luisteren via:www.avrotros.nl/radioring