VPRO start met nieuwe radioserie Toendra

03-01-2015 @ 18:54

De VPRO start 15 maart a.s. met de nieuwe radioserie Toendra op NPO Radio 1. Toendra behandelt serieuze kwesties, verpakt als bizarre en bijzondere avonturen.

De verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, maar het zijn documentaires waarin mensen zichzelf bloot geven die een opmerkelijke keuze hebben gemaakt of in eigenaardige omstandigheden verzeild zijn geraakt. Een selecte groep radiomakers gaat voor Toendra op zoek naar verrassende verhalen die belangrijk zijn en tijdloos tegelijk, omdat ze niet gaan over de wereld van vandaag, maar over het leven van elke dag. Ze laten verhalen horen waarin we onszelf herkennen via anderen.

Toendra wordt gemaakt door makers van de VPRO storytelling-serie Plots, dat in 2013 werd bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en de Jan Kassies Stimuleringsprijs, maar dat door bezuinigingen en een nieuwe zenderindeling moest verdwijnen. Toendra bestaat uit losse verhalen van 10 minuten, die elke week te horen zijn in Radio Doc, het documentaire programma van de NTR en de VPRO op NPO Radio 1.

Uitzending: elke zondag, vanaf 15 maart om 21.45 uur op NPO Radio 1.