Selah Sue lanceert nieuw album op 27 maart

12-01-2015 @ 22:24

Na twee jaar touren in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika, was er afgelopen najaar opeens weer nieuwe muziek van de Belgische Selah Sue in de vorm van de single Alone en een gelijknamige EP. Het EP’tje is een voorproefje van het album Reason dat op 27 maart zal uitkomen.

Voor de opvolger van haar titelloze debuutalbum dook ze de studio in met de getalenteerde producers Robin Hannibal (Rhye, Kendrick Lamar) en Ludwig Goransson (Childish Gambino, Haim). Beide producers voegen een hedendaagse stijl toe aan Selah’s innemende soulstem.

In november gaf Selah Sue nog een uitverkochte show in Paradiso en begin april zal ze terug komen naar Nederland om op het Paaspop festival te schitteren. Afgelopen december kwam Selah Sue speciaal voor 3FM’s Serious Request naar Haarlem en speelde daar haar single Alone.

Haar debuutalbum kwam uit in maart 2011 en hiervan zijn tot op heden wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. In Nederland werd het album bekroond met de platina status. Selah Sue brak door met nummers als Raggamuffin, Crazy Vibes, This World, Crazy Suffering Style. O.a. Prince is groot fan van Selah Sue en vroeg haar als voorprogramma voor zijn Belgische show. Daarnaast stond ze in het voorprogramma van Jamie Lidell en mocht ze mee op de Amerikaanse tour van Ed Sheeran.

Selah Sue
Albumtitel: Reason
Release: 27 maart 2015

Selahsue.com

https://www.facebook.com/SelahSue/timeline