Vinyl Top 50 primeur: nederlandse Top 3

04-02-2015 @ 16:05

Voor het eerst sinds de oprichting van Vinyl50, in oktober jl. staan er drie Nederlandse acts in de top 3. Mister And Mississippi voert de lijst aan met We Only Part To Meet Again. De Utrechtse formatie wordt opgevolgd door de relatief nieuwe Haarlemse groep Sue The Night en snorrenrockband John Coffey.

Mister And Mississippi heeft krap zijn tweede studio-album gepresenteerd of het is al de best verkopende van Nederland. Op donderdag 29 januari gaf het viertal in Tivoli Vredenburg een betoverende albumpresentatie van We Only Part To Meet Again.

Sue The Night is de formatie van de Haarlemse singer-songwriter Suus de Groot. Debuutalbum Mosaic, een eclectische verzameling van synthpop en melancholische indie, werd op 22 januari uitgebracht. Suus heeft een fraaie band om haar heen verzameld, met onder meer Linda van Leeuwen (Bombay), drummer/sampler Tobias Ponsioen en bassiste/zangeres Nana Effah-Bakoe (A Polaroid View), die onder pseudoniem Nana Adjoa ook solo haar mannetje staat en eind vorig jaar de finale van De Grote Prijs van Nederland behaalde.

Op de derde plaats in de Vinyl50 van week 6 staat The Great News van John Coffey. De besnorde rockers lieten tijdens Noorderslag een ravage achter in het Groningse poppodium De Oosterpoort, maar doen het dus ook goed op kwetsbaar vinyl. Een mooie overwinning voor muzieklabel V2 Benelux die met Mister And Mississippi en John Coffey twee releases in de top 3 heeft staan.

Over Vinyl50: hét wekelijkse independent verkoopoverzicht met de best verkopende vinyl-albums van Nederland & vinylnieuwsportaal met interviews en bijdragen van artiesten.

http://vinyl50.nl/vinylnieuws/

https://www.facebook.com/vinyl50nl