Nieuw indrukwekkend album van Nneka

23-02-2015 @ 21:16

De Duitse/Nigeriaanse zangeres, actrice Nneka heeft zich de afgelopen 10 jaar non-stop beziggehouden met muziek en putte hierbij inspiratie uit Fela Kuti, Bob Marley, Talib Kweli en Lauryn Hill.
Tot op heden heeft ze drie albums uitgebracht: ‘Victim Of Truth’ (2005), ‘No Longer At Ease’ (2008) en ‘Soul Is Heavy’ (2008).

Nneka brak in 2009 door met de aanstekelijke single ‘Heartbeat’, later gesampled door Rita Ora met haar hit ‘RIP’ en geremixed door Chase and Status. In 2010 nam Nneka een nummer op voor de Fifa World Cup in Zuid-Afrika, genaamd ‘Viva Africa’. Vastberaden aan haar eigen visie gaat het bezige bijtje door in haar missie het publiek wereldwijd in vervoering te brengen en onder meer The Roots, Gnarls Barkley, Nas en Damian Marley zijn al gevallen voor de muzikale charmes van de Afrikaanse.
Het nieuwe album ‘My Fairy Tales’ is Nneka’s eerste volledig onafhankelijke release. Het concept van het album is gebaseerd op de ontdekking van het leven en onderzoeken naar de grootschalige verspreiding van het Afrikaanse volk over de wereld. De positieve aspecten van relaties, het gevoel van verantwoordelijkheid richting kinderen, het belang van een cultuur, ontwikkeling en identiteit worden belicht.

My Fairy Tales’  is een prachtalbum van een zangeres die haar roots hoog in het vaandel heeft staan.
Bekijk de officiële video van ‘Book Of Job’, beïnvloed door Reggae en Dancehall.

LIVE: 8 Apr – Amsterdam, Melkweg

NNEKA
My Fairy Tales
blx distributie: bertus

http://www.nnekaworld.com/