Nieuwe namen Encore Festival 2015

27-05-2015 @ 21:20

Encore Festival 2015 maakt nieuwe namen bekend met o.a. A$AP Ferg, Tory Lanez, Eric Bellinger en Goldlink

De tweede editie van het Encore Festival vindt plaats op zondag 30 augustus op de NDSM-werf in Amsterdam met een combinatie van vooraanstaande live artiesten en dj’s uit binnen- en buitenland op drie podia. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster Nederland.

Tot groot genoegen van de liefhebbers van de betere hiphop en r&b keert Encore Festival dit jaar op zondag 30 augustus terug naar de Amsterdamse NDSM-werf. Eerder kondigde het festival optredens van o.a. Rae Sremmurd, DJ Mustard, Cho en Mr. Carmack aan. Nu zijn daar een aantal nieuwe namen aan toegevoegd.

A$AP Ferg
A$AP Ferg is afkomstig uit het razendsnel opgekomen A$AP Mob collectief uit New York, waar hiphop-ster A$AP Rocky eveneens onderdeel van uit maakt. Met zijn in 2013 verschenen debuutalbum´Trap Lord´ gooide A$AP Ferg hoge ogen bij zowel hiphopliefhebbers als internationale pers. Nummers als ‘Shabba’ en ‘Work’ groeiden uit tot grote hits. In 2014 volgde zijn mixtape ‘Ferg Forever’ met daarop de clubkraker ‘Dope Walk’.

Tory Lanez
De Canadese rapper, songwriter en zanger Tory Lanez brengt al een aantal jaar succesvolle mixtapes uit. Met zijn hitsingle ‘Know What’s Up’ kreeg hij in 2013 aandacht van een breed publiek. Het geluid van de zanger wordt vergeleken met dat van zijn succesvolle landgenoot Drake. Momenteel heeft hij twee hits te pakken met de door RL Grime geproduceerde single ‘In For It’ en het door Snakehips geproduceerde 'Dimelo'.

Eric Bellinger
R&B-zanger Eric Bellinger is niet uit de clubs te slaan met zijn single ‘Focused On You’, waarop ook rapper 2Chainz te horen is. Jarenlang maakte de Amerikaan naam als songwriter voor sterren als Usher, Chris Brown, Justin Bieber en Drake. Ondertussen werkte Eric Bellinger ook aan zijn solocarrière en had hij in 2014 met zijn lovend ontvangen mixtape 'The Rebirth' – en de single ‘I Don’t Want Her’ een doorbraak te pakken.

GoldLink
De jonge Amerikaanse rapper GoldLink is uniek in zijn soort. Zijn geluid laat zich omschrijven als ‘Future Bounce’ en past perfect in het straatje van de futuristische, elektronische Soulection producties. Maar dan met een vleugje vernuftige straatrap. Zijn mixtape ‘The God Complex’ kreeg goede recensies van toonaangevende media als Pitchfork en hij heeft dit jaar zelfs Kaytranada weten te strikken voor een productie van de track 'Sober Thoughts'. GoldLink maakt zijn Nederlandse live debuut op Encore Festival.

Sam Gellaitry
Het Schotse productie-wonderkind Sam Gellaitry wisselt moeiteloos genres als UK Garage, hiphop, soul en r&b met elkaar af. De achttienjarige laat zich inspireren door Hudson Mohawke, Flying Lotus en Röyksopp en bracht onlangs zijn EP ‘Short Stories’ uit via het befaamde Soulection label.

Boogie
Boogie is een jonge, uit Compton afkomstige rapper die indruk maakte tijdens het SXSW festival in Texas. Ondanks dat het één van zijn eerste optredens was uit zijn nog prille carrière, wist de technisch onderlegde MC het publiek om zijn vinger de winden met uiteenlopende nummers, zoals het verhalende ‘Bitter Raps’ en zijn clubkraker ‘Oh My’.

Naast alle genoemde namen zullen diverse Nederlandse top DJ’s hun draaikunsten live ten gehore brengen tijdens Encore Festival 2015. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke opkomende rapper dit jaar een optreden weet te bemachtigen op het festival als 'Encore Freshman'. De competitie loopt nog tot 31 mei.

Encore Festival
Zondag 30 augustus 2015
Met o.a. Rae Sremmurd, A$AP Ferg, DJ Mustard, Tory Lanez, Eric Bellinger, Cho, Mr.Carmack, GoldLink, Boogie, Iamnobodi, Pell, Sam Gellaitry & Sevdaliza + DJ’sPrime, Waxfiend, Abstract, Irwan, Wantigga, Rancido, KidQ, Slick, Snelle Jelle, Roger Brouwn, SMP, Washington, Rachel Green, Cream, Full Crate, Cincity, Funknasia, Fullscale, Djoevenile, Drivah, Cypro, Blue & Jeftuz.

NDSM-Werf, Amsterdam
Meer informatie: EncoreFestival.nl
Kaartverkoop via Ticketmaster.nl
Lazy Bird: € 35,- (excl. servicekosten)
Reguliere kaarten: € 39,- (excl. servicekosten)

www.encorefestival.nl

Encore Festival is een samenwerking tussen ENCORE, Melkweg en Greenhouse Talent Netherlands en wordt mede mogelijk gemaakt door 22Tracks, Ballinnn, FunX, Spotify, Freshcotton en Vevo.