Deense singer-songwriter Alex Vargas 18/11 naar Paradiso

06-07-2015 @ 20:30

De talentvolle singer-songwriter Alex Vargas staat op 18 november in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam. Vargas maakte recent furore met zijn EP ‘Till Forever Runs Out’. Het album werd door de internationale muziekpers lovend onthaald, bezorgde hem optredens op diverse grote festivals en kon rekenen op veel airplay van BBC Radio. 

De in Londen woonachtige Deen Alex Vargas is in de basis een zeer kundig singer-songwriter, gezegend met een prachtige, haast etherische stem. Daaroverheen smeert hij een smakelijke electro-soul laag waarbij zijn gitaar een minstens zo prominente rol vervult. De nummers zijn delicaat en melancholisch. Dankzij de bijna anthem-achtige melodieën blijven de liedjes hangen.

De unieke sound van Vargas heeft hem geen windeieren gelegd. Zo verkocht hij drie grote shows in Londen uit, stond hij op festivals als Glastonbury, T In The Park, V Festival en SXSW. De veelzijdigheid van de Deense singer-songwriter blijkt uit zijn samenwerking met de populaire Britse trance-act Above & Beyond. Het duo had eerder arenashows in Los Angeles waarbij Vargas aanschoof als live-vocalist. Hij zal dan ook te horen zijn op het nieuwe album van Above & Beyond.

Voor Vargas zelf breekt een mooie tijd aan: zo staat hij onder andere op het populaire Barn On The Farm Festival tussen namen als James Bay en Jack Garrat en als onderdeel van zijn Europese toer staat hij op 18 november in Paradiso.

Ben je liefhebber van de muziek van artiesten als James Bay, James Blake, Chet Faker of Ásgeir, dan is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met het muzikale talent van Alex Vargas.

Singer-songwriter Alex Vargas 18 november naar Paradiso

18.11.2015 Paradiso, Amsterdam

https://www.facebook.com/alexvargasofficial