Le Guess Who? 2015: Jacco Gardner nodigt Os Mutantes en Dungen uit

20-08-2015 @ 21:20

Levitation presenteert Total Control. The Pop Group, Swervedriver, The Numero Group en meer tevens toegevoegd aan line-up van Le Guess Who? 2015.

Na de aankondiging van een zeer bijzonder, vierdaags programma gepresenteerd door dronegrootheid Sunn O))), voegt Le Guess Who? Festival in Utrecht twee nieuwe projecten toe voor de aankomende editie. Wonderlijk psychpoptalent Jacco Gardner stelt een eigen programma samen met zijn inspiratiebronnen en Austin Psych Fest’s Levitation presenteert een avond met o.a. Total Control en Lightning Bolt. Daarnaast kondigt Le Guess Who? nieuwe artiesten aan voor de reguliere line-up van het festival, dat plaatsvindt van 19 tot en met 22 november.

Toegevoegd aan het reguliere programma zijn het Britse The Pop Group, pioniers in het combineren van postpunk met elementen uit dub, jazz en funk, die na 35 jaar in 2010 weer bij elkaar kwamen; nieuwe garagerocksensatie Meat Wave uit Chicago; bevlogen shoegazers Swervedriver; de extatische krautrock van het Chileense Föllakzoid; The Drones; Nots; Ultimate Painting; Shannon & The Clams; Arbouretum en songschrijver Kelley Stoltz (Sub Pop) uit San Francisco.

Op zondag 22 november sluiten Ken Shipley en Rob Sevier, oprichters van muzieklabel The Numero Group, het festival af. Het duo verzorgt een DJ set met zeldzame soulsingles als euforische afsluiting van het festival. The Numero Group is een label uit Chicago met de missie obscure muziek samen met de bijzondere, bijbehorende verhalen uit de vergetelheid te halen.

Jacco Gardner presents: Cabinet of Curiosities
Jacco Gardner opent zijn “Cabinet of Curiosities” op Le Guess Who? en nodigt zes van zijn inspiratiebronnen uit om het podium mee te delen. Naast Jacco Gardner zelf treden op als onderdeel van dit project: de Braziliaanse psychrockband Os Mutantes, van invloed op het werk van Beck, David Byrne en Kurt Cobain (die laatste schreef de band in 1993 een persoonlijke brief met de vraag zich her op te richten); het Zweedse Dungen, dat de grenzen van de progressieve rock, jazz en folk opzoekt; Michael Rault (Burger Records); het mysterieuze Zweedse duo Death and Vanilla; Eerie Wanda en Nick Garrie, geprezen om zijn laatbloeiend meesterwerk 'The Nightmare of J.B. Stanislas'. Het is Garrie’s eerste optreden in Nederland sinds 1969, het jaar dat het album verscheen.

Levitation presents
Het onafhankelijke Austin Psych Fest, Amerikaans festival voor psychedelische muziek, presenteert een programma op Le Guess Who? onder de noemer Levitation, met een brede blik op het genre. Het project bevat een zeldzaam optreden van Australische postpunkband Total Control, met daarnaast Deradoorian (voorheen Dirty Projectors en Avey Tare’s Slasher Flicks), Ringo Deathstarr en The Myrrors, beïnvloed door Turkse sufi, Malinese Tuareg blues en mythische, psychedelische rock. Ook de eerder aangekondigde acts Lightning Bolt, Suuns & Jerusalem In My Heart en Japanse avant-rockers Bo Ningen maken deel uit van het Levitation-programma.

Tickets
Tickets voor Le Guess Who? zijn verkrijgbaar via www.leguesswho.com. Vierdaagse passe-partouts zijn verkrijgbaar voor € 100,- tot en met eind augustus en gaan vanaf 1 september in prijs omhoog naar € 110,-.

Le Guess Who? Festival combineert hedendaags, opkomend talent met legendarische, unieke artiesten in een setting die de stad Utrecht verlicht. In 2015 vindt het festival plaats van 19 tot en met 22 november in meer dan vijftien locaties in de binnenstad van Utrecht, van kerken en galerieën tot popzalen.

Eerder aangekondigde artiesten voor Le Guess Who? 2015 zijn onder meer Deerhunter, Destroyer, Ariel Pink, Kamasi Washington, Faust, Adrian Younge & Friends, Mikal Cronin with Strings & Horns, Viet Cong, Josh T. Pearson, Metz, Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, Songhoy Blues, A Place To Bury Strangers, Titus Andronicus, Suuns & Jerusalem In My Heart, Adrian Sherwood At The Controls feat. Disappears, Shabazz Palaces, Kaki King performing The Neck Is A Bridge To The Body, Protomartyr, The Necks and Lotic. Sunn O))) presenteert een speciaal vierdaags programma, met onder andere Sunn O))), Annette Peacock, Magma, Julia Holter, The Crazy World of Arthur Brown, Einheit Brötzmann en Aluk Todolo.

http://leguesswho.nl/

https://www.facebook.com/leguesswho/