FOALS geven op 4 februari 2016 concert in Heineken Music Hall

08-10-2015 @ 20:44

Op donderdag 4 februari geeft de Britse rockband Foals een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall als onderdeel van een uitgebreide Europese tour in januari en februari.

In augustus kondigde de Britse band Foals hun nieuwe album What Went Down aan. De titelsong, tevens de eerste officiële single van het album, was een groot succes. Het vijftal komt in 2016 naar de Heineken Music hall om onder meer het nieuwe materiaal live te spelen.

What Went Down is het vierde album van Foals. De voorbereidingen deden ze samen met producer James Ford (Arctic Monkeys, Florence & The Machine, Jessie Ware, Mumford & Sons) en trokken zich daarvor terug in Zuid-Frankrijk. Op het album behandelt zanger Yannis Philippakis thema’s als culturele identiteit, angst, cynisme, pessimisme en hartenleed. Philippakis zegt hier zelf het volgende over: “I wanted to tap into my inner madman and feel like I was channeling some sort of fevered creature”.

Foals bestaat uit Yannis Philippakis (zanger/gitarist), Jimmy Smith (gitarist/toetsenist), Walter Gervers (basgitarist), Jack Bevan (drummer) en Edwin Congreave (toetsenist). Ze hebben in thuisland Engeland al drie top tien albums afgeleverd. Het album Antidotes uit 2007 kwam op #3 in de albumchart, Total Life Forever uit 2010 op #8 en Holy Fire uit 2013 op #2. Foals is met het nieuwste album een echte festivalheadliner geworden en sloot in de UK festivals als Bestival, Latitude en Parklife af. In Nederland stond Foals al op festivals als Lowlands en sloten ze Down The Rabbit Hole 2014 af. Ze wonnen een Q Award & The Sun Bizarre Award voor Best Live Act en een NME Best Single Award voor het nummer Inhaler.

Foals

Donderdag 4 februari 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: €32, (excl. servicekosten)

http://www.foals.co.uk/news.htm