John Cleese nog eenmaal live te zien in Nederland

15-10-2015 @ 10:02

Wie anders dan Monty Python-legende John Cleese kan met zoveel ironie en zelfspot zijn solotour de titel ‘The Last Time To See Me Before I Die’ meegeven? De 75-jarige Britse alleskunner komt vijfmaal met deze show naar ons land. Het publiek wordt getrakteerd op hilarische anekdotes over zijn persoonlijke leven en carrière en krijgt daarnaast zelf de kans om deze levende legende vragen te stellen. Op 24 april start de tour in het Rotterdamse Nieuwe Luxor, waarna Parkstad Limburg in Heerlen (25 april), De Oosterpoort in Groningen (1 mei) en tweemaal het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré (2 & 3 mei) volgen.

Hoewel John Cleese vooral bekend is als prominent lid van het absurdistische, maar vooral iconische Monty Python's Flying Circus, is de Brit van veel meer markten thuis. Zo creëerde hij midden jaren zeventig de televisiereeks ‘Fawlty Towers’ waarin hij zelf de hoofdrol speelde. Daarnaast schreef, produceerde en speelde hij in meerdere succesvolle films, waaronder A Fish Called Wanda, waarvoor hij een Oscar-nominatie ontving. Hij leende zijn stem aan vele karakters, maakte educatieve films en was ook in meerdere James Bond-en Harry Potter-films te bewonderen.

Writer, actor & tall personJohn Cleese toerde al eerder met een onemanshow door de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië, Scandinavië en natuurlijk zijn eigen Verenigd Koninkrijk. Toen koos hij als titel Alimony Tour Year One and Year Two, wat zonder gêne verwees naar de financiële impact die zijn scheiding had gehad. Met ‘The Last Time To See Me Before I Die’ Tour schitterde Cleese twee jaar gelden al op de planken in Canada en Dubai. Nu is ook Nederland eindelijk aan de beurt.

De laatste kans om John Cleese live te zien: verwacht onverwachte en onovertroffen grappen; een ongelooflijk top-avond met de nestor zelf.

John Cleese

24.04.2016 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
Kaartverkoop is per direct gestart via Ticketmaster.nl

25.04.2016 Parkstad Limburg Theater, Heerlen
Kaartverkoop is per direct gestart via Parkstadlimburgtheaters.nl

01.05.2016 De Oosterpoort, Groningen
Kaartverkoop is per direct gestart via de-oosterpoort.nl

02.05.2016 Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Kaartverkoop is per direct via Ticketmaster.nl

03.05.2016 Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Kaartverkoop is per direct via Ticketmaster.nl