Noorse electrosensatie Lemaitre op 17 februari naar Nederland

28-10-2015 @ 19:35

Het Noorse duo Lemaitre komt voor een exclusief optreden terug naar Nederland. De act maakte eind 2013 al eerder furore met hun aanstekelijke sound gestoeld op electro, funk, disco en house. Destijds overtuigden de heren van Lemaitre met optredens bij 3voor12, in Paard van Troje, Tivoli en een uitverkocht Kindergarten in Tilburg. Op 17 februari staan ze in de Sugar Factory in Amsterdam.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Noorwegen te klein werd voor de in Oslo geboren Ulrik Denizou Lund en Ketil Jansen van Lemaitre. Het duo ontpopte zich met een mix van opzwepende dance en slim geschreven popliedjes in no-time tot een ware internetsensatie. Hun tracks werden al miljoenen keren gestreamed en song 'Relativity 2' belandde op #1 in de iTunes Electronic Chart in de VS en Canada. Lemaitre vult op geheel eigen wijze het gat dat bands als Justice en Daft Punk achter zich hebben gelaten en mag inmiddels zwaargewichten als Kygo en Martin Solveig tot de fans rekenen.

De mannen uit Oslo bouwden aan een ijzersterke live-reputatie via tal van festivaloptredens wereldwijd, waarbij o.a. hun lichtinstallaties in de vorm van kraanvogels bijzondere indruk maakten. Afgelopen zomer ging Lemaitre samen met producer Porter Robinson op wereldtournee; om zich vervolgens in tweede thuisland Amerika terug te trekken. Daar in hun thuisstudio in Los Angeles wordt de laatste hand gelegd aan nieuw materiaal, de EP ‘Closer’, die begin 2016 zal uitkomen.

Niets staat Lemaitre in de weg om van 2016 een prachtjaar te maken. De ‘Closer to Home’ Tour brengt de Noren op 17 februari naar Amsterdam. Muziekliefhebbers laten zich er vast overtuigen: stevige drums, vette synthesizers én herkenbare pop-rockmelodieën, Lemaitre is het allemaal.

17.02.2016 Sugar Factory, Amsterdam

https://www.facebook.com/lemaitremusic