538 Non Stop sinds 1 november te beluisteren op DAB+

02-11-2015 @ 10:59

Sinds 1 november is de zender 538 NON STOP ook via DAB+ te horen. De 538Groep heeft met deze distributie-uitbreiding naar DAB+ gehoor gegeven aan de wens van vele radioluisteraars; om ook via DAB+ non-stop naar hun favoriete 538 hits te kunnen luisteren. 538 NON STOP is op dit moment via internet te ontvangen, waar het in de Top 10 staat van de best beluisterde radiostations. Op 538 NON STOP zijn de grootste hits en de tofste tracks van de afgelopen jaren te horen die bij ieder moment van de dag passen.

Dave Minneboo, programma directeur 538Groep: ‘Met 538 NON STOP vullen we duidelijk een behoefte in die er is onder DAB+ luisteraars. Uit onderzoek weten we dat ook DAB+ luisteraars naar meerdere stations luisteren en hiertussen switchen, op verschillende momenten van de dag. Mede hierom heeft de 538Groep al jaren de strategie om meerdere substations onder haar merken 538 en SLAM! te voeren’.

538 NON STOP op DAB+ komt in de plaats van de zender JUIZE op DAB+, omdat er niet genoeg frequentieruimte is om beide stations door te geven. JUIZE zal wel via internet te beluisteren blijven en op zondagavond tussen 20.00 en 24.00 uur op SLAM!.

DAB+
DAB+ is de digitale opvolger van ether FM. Om de digitale DAB+ uitzending van 538 NON STOP te kunnen ontvangen is een DAB+ radio nodig. Deze DAB+ radio’s zijn via internet, speciaalzaken en de reguliere elektronica winkels te koop. De groei van DAB+ radio’s groeit gestaag, volgens recente cijfers van GfK zijn de verkopen van DAB+ radio’s in retail de eerste helft van 2015 verdubbeld en heeft inmiddels 14% van nieuwe auto’s een DAB+ radio

bron: Digital Radio NL