Lancering 'Legendary Albums Live' muziektheatertour

25-11-2015 @ 12:32

En nieuw muziektheater-collectief heeft op 25 november het theaterconcept 'Legendary albums' gepresenteerd. Het gaat hierbij om lkegendaarische albums uit onze pophistorie die van de eerste tot en met de laatste noot live in het theater te zien en te horen zijn. Het geheel wordt integraal uitgevoerd door zangers, zangeressen en muzikanten die dat album als bron van inspiratie zien.

Geregisseerd door Jos Thie (o.a. bekend van regie Armin van Buuren, Jochem Myjer) tot een theatrale en visuele gebeurtenis. Dàt is de missie van 'Legendary Albums Live' dat op 22 januari 2016 in Sneek aftrapt met een eerste editie: het meesterwerk van Stevie Wonder 'Songs In The Key of Life' (1976). Legendary Albums Live toert langs 55 theaters in Nederland en is te zien tot en met 14 mei 2016. De officiële première vindt plaats op 9 februari 2016 in het Oude Luxor in Rotterdam.

'Songs In The Key of Life' werd op 28 september 1976 uitgebracht door Motown Records en is naast één van de belangrijkste mijlpalen uit de popgeschiedenis ook het bekendste en meest succesvolle album uit Stevie Wonders carrière. Het dubbel-album bevat hits zoals ‘Sir Duke’, ‘Isn’t She Lovely’, ‘Pastime Paradise’, en is ook muzikaal baanbrekend en nog steeds een grote bron van inspiratie voor vele muzikanten. 'Songs In The Key of Life' is een album over jeugdherinneringen, het leven in the ghetto, de invloed van de politiek en geloof, bijna alle nummers zijn geschreven vanuit de diepe overtuiging over de kracht en de noodzaak van liefde. 'Love in need'. Thema’s van alle tijden, die ons door de muziek van Stevie ook vandaag in ons hart weten te raken.

Legendary Albums Live is een initiatief van radioproducer Fred Willems (o.a. Top 2000), Chris Bergwerff (Senf Theaterpartners), producent Peter Groot Kormelink (o.a. Top 2000 Live) en regisseur Jos Thie.

Regisseur Jos Thie brengt met drie solisten, t.w. Sabrina Starke, Erica Yong, Ricardo Burgrust en een uitgebreide band u mee naar de essentie van de 21 prachtige songs op dit album.

https://www.facebook.com/legendaryalbumslive

https://www.youtube.com/watch

http://www.legendaryalbumslive.nl/