Nieuw album en theatertour van Frank Boeijen

27-11-2015 @ 18:02

Vrijdag 22 Januari 2016 verschijnt 'Land van belofte', het nieuwe album van Frank Boeijen. Het album vormt een verfrissend nieuw hoofdstuk in het omvangrijke oeuvre van Frank Boeijen. Voor dit 27ste album schreef Frank 11 nieuwe liedjes. Bovendien bevat het album een aantal bijzondere muzikale samenwerkingsverbanden, die een eigentijdse sound geven aan 'Land van belofte'.

De basis is gelegd in de door Frank geliefde Brusselse ICP studio’s en Lakeside Studio in Loosdrecht. Samen met zijn band bestaande uit: Ger Hoeijmakers, Charles Nagtzaam, Ruud de Grood en Mark Stoop zijn de nummers integraal opgenomen waardoor 'Land van belofte' een echt live geluid heeft gekregen. Frank heeft op dit album samengewerkt met Guus Meeuwis, Daniël Lohues, Stevie Ann, Nol Havens en Paul de Munnik.

De sfeer van het album typeert Frank zelf als: ‘Gevarieerd en met veel elektrische gitaren. Het album is minder akoestisch dan vorige albums. Omdat de nieuwe nummers zich daarvoor lenen.

'Land van belofte' kenmerkt zich door Franks persoonlijke observaties afgezet tegen de tijd en is er wederom in geslaagd zijn teksten op een unieke manier te verweven met muziek. Het belevingsveld dat hij creëert biedt daarbij alle ruimte voor interpretatie van de luisteraar. Een inspirerende reis, niet alleen voor de maker, maar ook voor de luisteraar.

Live zullen de liedjes van het album te horen zijn tijdens de theatertour die start op 14 februari 2016 en is tot eind mei te zien in theaters in Nederland en Vlaanderen.

Tourdata zijn te vinden in de concertagenda: www.frankboeijen.nl/concertagenda

Frank Boeijen staat al meer dan 25 jaar in het theater, ontving meerdere platina en gouden awards, kreeg twee Edisons en een Zilveren en een Gouden Harp en begin dit jaar nog de Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter uitgereikt. Liedjes als Zwart Wit, Kronenburg Park, De Verzoening en 'Zeg me dat het niet zo is' zijn inmiddels in het collectief geheugen verankerd. Of Frank Boeijen nu in het theater, met een grote band of in een kleine intieme setting speelt, op een festival of een megafestijn als the Night of the Proms, Vrienden van Amstel Live of een optreden doet in het Antwerpse Sportpaleis, hij weet de aandacht van elk publiek vast te houden.

www.frankboeijen.nl

www.facebook.com/frankboeijenmusic

www.twitter.com/boeijenmusic

www.instagram.com/frankboeijenmusic