Hollywoodster David Duchovny komt met band naar Melkweg Amsterdam

18-01-2016 @ 22:12

Hollywoodster David Duchovny komt naar Nederland voor een optreden in Melkweg Amsterdam. De hoofdrolspeler uit The X-files en Californication heeft sinds 2015 ook een album uit en gaat daarmee nu op tournee. Op 9 mei doet hij Nederland aan.

Fox Mulder en Hank Moody; twee personages die onsterfelijk zijn geworden door de vertolking van acteur David Duchovny. De Amerikaan heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van Hollywoods meest bekende acteurs, maar Duchovny is meer dan alleen dat. Met een masterdiploma ‘English Literature’ op zak, heeft hij geslaagde uitstapjes gemaakt naar poëzie en het schrijven van boeken: zijn debuutroman ‘Holy Cow’ behaalde zelfs de New York Times Best Seller List.

Een rockalbum ligt dan misschien in de lijn maar lijkt niet meteen een logische stap. De lijst met Hollywoodsterren die maar even een album hebben gemaakt is eindeloos, maar waar de meesten slechte albums hebben uitgebracht, heeft Duchovny met ‘Hell Or Highwater’ een meesterwerkje afgeleverd. Natuurlijk heeft David een streepje voor met zijn achtergrond in literatuur, maar met zijn whisky doordrenkte stem, is het een mysterie waarom de 54-jarige acteur niet eerder met een album op de proppen kwam.

Luister bijvoorbeeld naar ‘Let It Rain’ en hoor hoe Duvochny zijn inner-Hank Moody naar boven brengt over de fijnbesnaarde gitaarklanken zoals je ze ook kent van Wilco, Ryan Adams en die andere Hank: Hank Williams III. Lees de teksten en je ziet hoe de acteur zijn nogal ruige leven in mooie woorden weet te vangen. Een ontboezeming die één van de hoogtepunten van de album is; ‘Positively Madison Avenue’ is een fantastische ode aan Bob Dylan, een aanval op social media én een kritische blik naar zichzelf: "I really shouldn't be throwin' stones / 'Cause chasin' spooks on Fox I made my bones."

Het belooft een mooi avondje te worden in de Oude zaal van de Melkweg waarbij iedereen kan meemijmeren op de muziek van de met meerdere Golden Globes onderscheiden David Duchovny maar waar ook Meet & Greet tickets voor beschikbaar zijn voor een persoonlijk met deze, voor vele mannen, iconische acteur.

David Duchovny

09.05.2016
Melkweg, Amsterdam

Verkoop vanaf 22.01.2016 om 16:00 uur via: ticketmaster.nl

https://twitter.com/davidduchovny