broeder Dieleman's nieuwe release 'Kleinpolderplein'

13-06-2016 @ 13:26

Voor de afgelopen editie van Motel Mozaique vroeg het festival broeder Dieleman een landschapsproject over het Kleinpolderplein op te zetten; een plein dat ooit een functie als polder bekleedde, maar heden ten dage door het leven gaat als een verkeersader. Het project (in samenwerking met Observatorium en CBK Rotterdam) behelst een zoektocht naar het heden, verleden en de toekomst van het gelijknamige plein.

Dit heeft geresulteerd tot twee optredens/presentaties op Motel Mozaique, op 8 en 9 april 2016. De zoektocht naar verhalen, klanken en de natuur van de stad is een kwartier durende collage geworden, gevuld met drones en veldopnames, die het verhaal vertellen van Rotterdam, een stad van riet.

Kleinpolderplein is een muziekstuk van 15 minuten en vormt een geheel met foto’s en een gedicht. Het zal via Snowstar Records worden uitgebracht. De uitgave is handgemaakt door broeder Dieleman, voorzien van een foto gemaakt door hemzelf en genummerd in een oplage van 100. Elke editie is dus uniek.

Voor broeder Dieleman staan de volgende shows op het programma.

Optredens:
18-06 Zomerzinnen, Amer (NL)
02-07 Concert At Sea, Brouwersdam (NL)

https://www.facebook.com/broederDieleman/