Joe Bonamassa op 29 april 2017 voor uniek concert naar de Ziggo Dome

26-09-2016 @ 20:47

Op zaterdag 29 april 2017 komt de Amerikaanse bluesgitarist Joe Bonamassa naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een concert.  

Joe Bonamassa staat bekend als één van´s werelds grootste gitaarhelden. Hij was pas vier jaar oud toen hij gefascineerd raakte door het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan, en op zijn twaalfde verzorgde hij al het voorprogramma van B.B.King. Vanaf dat moment heeft de energieke muzikant de schijnwerpers nooit verlaten. Met zijn dertiende studioalbum ‘Driving Towards The Daylight’ weet hij de blues naar het grote publiek te brengen. Het album bereikte de Top 2 van de UK charts en deed het ook goed in de Nederlandse hitlijsten.

Zijn meest recente studioalbum ‘Blues of Desperation’ uit maart dit jaar leverde hem zijn 16e #1 op in de Blues Album charts van Billboard, iets dat geen andere artiest ooit is gelukt.
Het album bereikte de vijfde plek in de Billboard Top Album Sales, Bonamassa’s hoogste positie ooit in de US. In Europa stond het album in vijftien landen in de charts; in Nederland bereikte ‘Blues of Desperation’ de tweede plaats.

23 September jl'. kwam zijn livealbum ‘Live at the Greek Theatre’ uit, een eerbetoon aan drie van de grootste bluesmuzikanten die ooit geleefd hebben: Albert King, B.B. King en Freddie Kin.

In 2015 was Bonamassa nog in Nederland voor maar liefst vijf concerten in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, en dit jaar schitterde hij op North Sea Jazz met een indrukwekkende hommage aan de muziek van Clapton, Beck & Page.

Joe Bonamassa

29 april 2017 | Ziggo Dome - Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf € 89 (excl. servicekosten)