Nieuwe editie Muzikantengids uitgebracht

10-04-2017 @ 11:18

De afgelopen jaren is de muziekwereld ingrijpend veranderd. Denk aan de opkomst van Spotify en YouTube, nieuwe exploitatievormen als toplines en co-writes, de eenzijdige contracten van de televisietalentenjachten en de nieuwe regels voor ZZP-ers. Hoog tijd dus voor een geheel herschreven nieuwe editie van De Muzikantengids! Hèt handboek voor de popmuzikant is door auteur Jan van der Plas geheel herschreven en voorzien van full color foto’s en illustraties. 

Van de slimste promotietrucs tot de kleine lettertjes in het publishing contract; alle fijne kneepjes van het vak worden in De Muzikantengids helder en overzichtelijk uitgelegd. Marco Roelofs van De Heideroosjes omschreef als journalist voor De Limburger het boek als ‘De bijbel voor de popmuzikant’. Een kreet die sindsdien een eigen leven is gaan leiden. Van de eerdere edities van de gids zijn inmiddels bij elkaar 40.000 exemplaren verkocht.

Deze zesde editie is volledig geactualiseerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale muziekdiensten, auteursrecht, subsidies en belastingen. Met aansprekende voorbeelden en een uitgebreide adressenlijst is De Muzikantengids onmisbaar voor iedere muzikant, producer, zanger(es), rapper of dj.

Auteur Jan van der Plas is zelf muzikant en liedjesschrijver. In de jaren negentig speelde hij in de band Les Zazous, waarmee hij diverse albums maakte en uitgebreid toerde in het clubcircuit. Sindsdien vormt hij samen met zijn vrouw Didi Dubbeldam de succesvolle kinderpop-act DD Company, bekend van Minidisco-hits als Tsjoe Tsjoe Wa, Klap Klap Stap Stap, Ziek, Cowboy Johnny en Dans Met Tante Rita.

Daarnaast publiceert Jan van der Plas regelmatig over muziek en de muziekindustrie in o.a. OOR. Voor het boek en de televisieserie 50 Jaar Nederpop ontving hij in 2009 de Pop Media Prijs. Hij geeft regelmatig gastlessen aan de Rockacademie in Tilburg en het Conservatorium Haarlem. Ook is hij voorzitter van de Popcoalitie, het samenwerkingsverband van de brancheorganisaties in de Nederlandse popmuziek.

Jan van der Plas: De Muzikantengids, 6e geheel vernieuwde editie. BforBooks 2017. ISBN 978-94-91787-92-8.

Meer informatie over het boek: www.muzikantengids.nl