Cast 'Het leven is Vurrukkulluk' uitgebreid met Willeke van Ammelrooy, Stefan de Walle, Teun Kuilboer

20-04-2017 @ 09:50

De cast van de bioscoopfilm ‘Het Leven is Vurrukkulluk’, naar het boek van Remco Campert, is aangevuld met steracteurs Willeke van Ammelrooy (‘Antonia’, ‘Beatrix’), Stefan de Walle (‘De Marathon’, ‘Jeanne D’Arc’) en Teun Kuilboer (‘De Heineken Ontvoering’, ‘Bon Bini Holland’). De filmmuziek, met nieuwe composities van Theo Nijland, wordt uitgevoerd door de David Kweksilber Big Band. De band zal niet alleen te horen zijn, maar is ook prominent in beeld. Eerder werd bekend gemaakt dat Géza Weisz, Reinout Scholten van Aschat en Romy Louise Lauwers te zien zijn in de film van regisseur Frans Weisz. In de film worden drie verschillende liefdesrelaties in Amsterdam gevolgd, die verbonden zijn door verlangen, hoop en geluk. ‘Het Leven is Vurrukkulluk’ wordt geproduceerd door Sigma Pictures in coproductie met de NTR en wordt dit najaar door Just Film Distribution in de bioscoop uitgebracht. De opnamen starten volgende week.

Over de film

‘Het Leven is Vurrukkulluk’ is een feelgood film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan (Teun Kuilboer). Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa (Willeke van Ammelrooy) en Kees (Stefan de Walle), oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Over de makers

‘Het Leven is Vurrukkulluk’ wordt geproduceerd door Sigma Pictures, bekend van ‘De Helleveeg’ en ‘De Bende van Oss’, in coproductie met de NTR. Theo Nijland is verantwoordelijk voor het script en de muziek (‘Loenatik: De Movie’, ‘Leedvermaak’). De film is gebaseerd op de succesvolle roman van Remco Campert (‘Tjeempie! Of Liesje in Luiletterland’, ‘Het Gangstermeisje’). De film wordt in het najaar uitgebracht door Just Film Distribution, die eerder ‘Hartenstraat’ uitbracht.