Steven Wilson op 7 maart 2018 naar Amsterdam

13-05-2017 @ 15:24

Op woensdag 7 maart 2018 geeft Steven Wilson een show in AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van zijn To The Bone Tour die in het teken staat van zijn nieuw te verschijnen gelijknamige studioalbum.  

To The Bone is het vijfde studioalbum van de progressieve rockgrootheid Steven Wilson. Hij beschrijft het album als een dynamisch, modern en progressief popalbum. Het is ook duidelijk hoorbaar dat hij is geïnspireerd door de progressieve popalbums uit zijn jeugd zoals Peter Gabriel’s So, Talk Talk’s Colour of Spring en Tears for Fears Seeds of Love. Het sterk gitaar gedragen album bevat sferische spookachtige elementen, maar ook duizelingwekkende gitaren zoals je van Wilson kan verwachten.

Steven Wilson creëert al sinds eind jaren '80 ambitieuze, dromerige composities die zwaar leunen op Pink Floyd, Van Der Graaf Generator en Yes. Naast een solocarrière leidt de Britse multi-instrumentalist ook de bands Porcupine Tree en No-Man. Ook als producer, componist en sessiemuzikant is hij zeer actief voor onder meer Opeth, Marillion en Dream Theater. Deze bijna grenzeloze creativiteit en extreme productiviteit legt Wilson geen windeieren. Hij was aanvankelijk een cultheld in progrock-kringen, maar is hij inmiddels doorgedrongen tot de mainstream. Hij werd viermaal genomineerd voor een Grammy Award, stond al meerdere avonden in de befaamde Royal Albert Hall, en zijn derde album Hand. Cannot. Erase. scoorde hoog in de internationale albumlijsten, waarbij vooral de knappe tweede plek in Nederland opviel.

Steven Wilson - To The Bone Tour

Woensdag 7 maart 2018 | AFAS Live, Amstersdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 40