100% NL Magazine 10 miljoen exemplaren!

02-06-2017 @ 16:06

1 Juni jl. bracht Tim Douwsma een bezoekje aan Volendam tijdens de redactievergadering van 100%NL Magazine. Met een grote blow-up in zijn handen feliciteerde hij hoofdredacteur Lisette Sier met het feit dat er maar liefst 10 miljoen exemplaren van 100%NL Magazine over de toonbank zijn gegaan.

Precies 8 jaar geleden begon Lisette Sier aan een nieuw avontuur. Middenin de recessie in 2009 richtte zij samen met haar man Eddy haar eigen tijdschrift 100%NL Magazine op. 'Bladendokter' Rob van Vuure noemde het initiatief in de Volkskrant 'van de Eiffeltoren springen zonder parachute', oftewel, een hele risicovolle operatie. Nu, 8 jaar later, is 100%NL Magazine uitgegroeid tot een van de grootste glossy’s van Nederland en heeft zij zelfs een Mercur Award op zak. Dit is de Televier-ring in de uitgeverij wereld.

Naast haar eigen magazine geven zij ook het inflight magazine van Transavia en diverse sponsored magazines uit. Hiermee bereikt de uitgeverij anno 2017 jaarlijks meer dan tien miljoen lezers.

Ambitie
Dit jaar is 100%NL Magazine gestart met een nieuw digitaal platform waarop alleen maar leuk en positief nieuws te vinden is. Hoofdredactrice Lisette is ervan overtuigd dat hier nog steeds in groeiende mate behoefte aan is in Nederland. De ambitie is om de destijds innovatieve start van het magazine, online nog eens dunnetjes over te doen. "Over een paar jaar zijn wij naast uitgeverij van ‘gewoon het leukste magazine van Nederland’ ook nog eens het bedrijf met ‘gewoon het leukste digitale platform van Nederland’’, aldus Lisette.

bron: https://www.100p.nl/