Twee shows van YouTube-ster Markiplier in Nederland

07-09-2017 @ 13:55

Na uitverkochte shows in Amerika komt Mark Edward Fischbach, beter bekend als YouTube personality Markiplier, met zijn 'You’re Welcome Tour’ naar Nederland. Markiplier staat bekend om de komische manier waarop hij videogames becommentarieert en om zijn video’s met animatie, sketches en vlogs. Op het podium mixt de Amerikaan samen met collega-YouTubers LordMinion 777, Muyskerm, Tyler Scheid en CrankGameplays improvisatie, sketches en publieksparticipatie tot een unieke show. Op 14 februari te zien in 013 Tilburg en op 17 februari in RAI Amsterdam.

Met meer dan 18 miljoen abonnees en meer dan 7 miljard (!) views mag de in Hawaii geboren Markiplier zich rekenen tot de absolute top van de YouTube-contentmakers. Hij staat in de top 25 van meeste abonnees op YouTube en werd nog door magazine Variety in 2015 aangemerkt als zesde meest invloedrijke persoonlijkheden onder jongeren in de V.S. Markiplier werd wereldberoemd door zijn 'Let’s Play’s’-video’s waarin hij zichzelf filmt terwijl hij een videogame speelt. Met name horror- en actievideospelletjes waarbij hij nog wel eens gilt van het schrikken. Maar de 28-jarige Amerikaan doet meer op zijn kanaal: korte sketches, animaties en vlogs over verschillende onderwerpen. Ook heeft hij diverse series waaronder 'Drunk Minecraft’ waarin hij het extreem populaire spel in een dronken bui speelt.

De altijd energieke Markiplier wil meer en kwam zeer recent met een 'choose your own adventure’-serie onder de naam 'A Date With Markiplier’ bestaande uit 24 verschillende video’s met 10 verschillende mogelijke eindes. Resultaat: meer dan zes miljoen views in twee weken. Ook is Markiplier regelmatig gastheer van charity livestreams. Hij zet zich in voor dierenorganisaties, voor depressieve of bipolaire kinderen en medische centra.

Over zijn podiumshow zegt Markiplier: "We staan met vijf man op het podium en het publiek wordt het middelpunt van de show door mee te doen met een combinatie van 'kies je eigen avontuur’, improv games en challenges”. Verwacht veel hilariteit, absurditeit en de populairste sketches van Markiplier’s kanaal: een ultiem 'avontuurtje-uit’!


Markiplier
14.02.2018 013, Tilburg
17.02.2018 RAI Theater, Amsterdam

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: