Julien Clerc voor een viertal concerten in 2018 naar Nederland

11-09-2017 @ 21:32

Julien Clerc komt voor een viertal concerten naar Nederland als onderdeel van zijn 'Deux Pianos -Tournée Des Cinquante Ans'. De Franse zanger staat op 6 mei in Carré in Amsterdam, op 7 mei in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, 12 mei in TivoliVredenburg Utrecht en 13 mei in De Vereeniging, Nijmegen.

De charismatische Julien Clerc, geboren als Paul Leclerc, werd in thuisland Frankrijk bekend dankzij een Franse versie van de musical 'Hair' en scoorde in 1971 zijn eerste hit met 'Ce N'est Rien'. Kort daarna brak het boegbeeld van de Franse popinvasie ook in ons land door met hits als 'Si On Chantait', en 'This Melody', dat zelfs op #1 terecht kwam. Daarmee is de naam van Julien Clerc ook in Nederland definitief gevestigd. In de jaren die volgen verschijnen er regelmatig nieuw albums. Ook blijft hij hits scoren met liedjes als 'Ma Préférence', 'Jaloux de Tout', 'Ça Commence Comme Un Rêve d'Enfant' en 'Hélène'.

Clerc is nog altijd een van de grootste en meest geliefde chansonniers die Frankrijk ooit heeft voortgebracht. Met deze tournee viert Julien Clerc zijn aanhoudende vijftigjarige succes. De 'Tournée Des Cinquante Ans' gaat deze herfst van start en gaat vervolgens door in 2018 met een concertreeks in een intiemere setting met twee piano's op het podium. Deze intiemere concertreeks brengt Julien Clerc o.a. in de prestigieuze Parijse zalen L'Olympia en de Salle Pleyel en de Nederlandse concertpodia.

Julien Clerc
Deux Pianos -Tournée Des Cinquante Ans
Zondag 6 mei 2018 Carré Amsterdam
Maandag 7 mei 2018 Zuiderstrandtheater Den Haag
Zaterdag 12 mei 2018 TivoliVredenburg Utrecht
Zondag 13 mei 2018 De Vereeniging Nijmegen