Film MI VIDA breekt nu al record

16-09-2017 @ 16:05

Hoogste crowdfunding opbrengst binnen 24 uur

Dit is het. Dit is ons mini-timeslot in de eeuwigheid, waarin we heel even de kans krijgen om te zingen en de sterren te zien en de dingen te doen die we willen doen. Om te leven.”

MI VIDA is een ontroerende speelfilm over ‘coming of old age’ van Norbert ter Hall, geschreven door Roos Ouwehand, met Loes Luca in de hoofdrol. In het speciaal voor haar geschreven scenario speelt Luca de onlangs gepensioneerde kapster Lou Welter, wier leven een drastische wending krijgt tijdens een taalcursus in Spanje. De film is momenteel nog in de pre-productie fase, maar breekt nu al een record. Woensdag 13 september jongstleden startte een crowd-funding actie, die binnen 24 uur de hoogste opbrengst opleverde sinds de oprichting van het platform Cinecrowd.

De speelfilm MI VIDA gaat over dromen. Dromen die we hebben afgedaan als ‘onhaalbaar’ of ‘onrealistisch’. Of die we zijn kwijtgeraakt in de maalstroom van het dagelijks leven: ’Ergens tussen de boodschappen, de afwas en de administratie’.
Maar omdat dromen vaak geld kosten vragen de makers van MI VIDA de hulp van het publiek en starten een crowdfunding actie. Binnen 30 dagen hopen de makers een bedrag van € 22.500,- op te halen. Donateurs kunnen o.a. twee kaartjes voor de première krijgen en maken bovendien kans op een solo reis naar de filmset in Spanje.

Meer informatie over dit project: cinecrowd.com/mi-vida

SYNOPSIS
Na een leven vol zorg voor anderen, wordt de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Wanneer ze, aangemoedigd door haar lerares Spaans, overweegt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar inmiddels volwassen kinderen op onverwachte weerstand.

SANGRIA-BORREL VOOR CINECROWD SPONSOREN TIJDENS HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL
Iedereen die geïnteresseerd is in de campagne en meer wil weten, is van harte uitgenodigd voor de sangria-borrel op zaterdag 23 september om 20.45 uur tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De eerste vijftig sponsoren ontvangen hier tevens een DVD van het eerste seizoen van A-DAM-E.V.A. De serie A-DAM en E.V.A. werd deze week uitgeroepen tot beste Nederlandse dramaserie sinds 1990. (Bron: Volkskrant)

De Sangria borrel wordt mede mogelijk gemaakt door Lolea Sangria en de Nederlandse importeur Gastromercado

CINECROWD
CineCrowd is het crowdfunding platform voor film. Op www.cinecrowd.com kunnen filmmakers hun ideeën voor films presenteren en pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren en zo de realisatie van een film mogelijk maken. Sinds de oprichting in 2011 zijn meer dan 250 projecten succesvol gecrowdfund.

MAKERS
MI VIDA wordt geproduceerd door Phanta Film (Petra Goedings) in samenwerking met Omroep Max. De regie is in handen van Norbert ter Hall (winnaar Tv-beeld voor beste regisseur en Dutch Directors Guild Award A’DAM – E.V.A.) en Roos Ouwehand (DORIS; ASSEPOESTER) schreef het scenario. De opnames van MI VIDA gaan voorjaar 2018 van start, de film wordt volledig opgenomen in Zuid-Spanje.

phantavision.com

Deel dit artikel op: