Bökkers nieuw album: Schorem Uut De Schiettente

20-10-2017 @ 11:48

Op 3 november verschijnt het nieuwe album van Bökkers: Schorem Uut De Schiettente. Het album bevat zestien nieuwe nummers en wordt uitgebracht in de aanloop naar de laatste paar shows van dit jaar met als grote afsluiter de enige clubshow van de tour in Paradiso Amsterdam op 29 december!

Bökkers is onvervalste rock ’n roll: AC/DC meets ZZ Top meets The Rolling Stones. Met nummers over drank, vrouwen en ander gespuis. En dat alles gezongen in hun moerstaal: het Sallandse dialect. Van feesttenten tot popzalen tot grote festivals: overal gaat het dak er af, krullen de planken uit het podium, maakt de biertap overuren en geeft het publiek een nieuwe betekenis aan ‘kolkende massa’.

Met het nieuwe album gaat de band nog een stap verder dan dat ze al deden. Niet voor niets werd de hulp in geroepen van JB Meyers (The Common Linnets, De Dijk). Hij nam samen met de band het album op in de legendarische Wisseloord studio’s en verzorgde de eindmix en productie.

Op het album staat onder andere naast vijftien nieuwe liedjes de hitsingle “Iederene Hef Een Reden”, een bewerking van het populaire nummer Catch & Release van Matt Simons. Bökkers scoorde er een radiohit mee in de zomer van 2016.

TOURDATA
21 okt Ramblin' Roots, TivoliVredenburg
28 okt MPF Wanroij
28 okt Zaal Dijk
03 nov Feesttent Wapenveld
10 nov Boerenrock Muziekfeest
18 nov Dieka
18 nov Bierpop
25 nov Grolsch Boerenrock
02 dec Onwies Høken
09 dec Juliana Gebouw
16 dec Zaal Thijssen
23 dec OJC Cartouche
25 dec Radstake
26 dec Witkamp
29 dec Paradiso (enige clubshow van 2017!)