The Human League voor drie shows naar Nederland november 2018

17-11-2017 @ 11:45

De Britse synthpopgroep The Human League komt in het kader van hun 'Red Live 2018’-tour in november 2018 voor drie shows naar Nederland. Op 1 november 2018 staat de band in Effenaar (Eindhoven), op 2 november in TivoliVredenburg (Utrecht) en op 4 november in De Oosterpoort (Groningen). In de jaren '80 behaalde de band grote successen met singles als Don't You Want Me, Human, Fascination en Mirror Man.

De Britse popgroep wordt in 1977 opgericht als een 'avantgarde synthpopgroep’ bestaande uit mannen en ontwikkelt al snel een eigen, zeer gestileerde en hitgevoelige stijl. In 1980 verlaten een aantal leden de band en leadzanger Philip Oakey gaat door met twee zangeressen: Joanne Catherall en Susan Anne Gayle. De band treedt tot op de dag van vandaag op in deze samenstelling waarmee grote successen werden behaald, zoals 'Don’t You Want Me’ uit 1981. The Human League heeft miljoenen exemplaren verkocht van hun muziek, twee generaties artiesten geïnspireerd, een aantal geweldige klassiekers geschreven, de topposities in de hitlijsten behaald in Europa en de VS en is altijd onafhankelijk gebleven.

In november 2016 stond de band in Paradiso, Amsterdam en dat leverde louter positieve recensies op. Lust for Life schreef er het volgende over: "Als je als synthpopband zo’n origineel en hitbestendig geluid produceert als The Human League, is er geen heel uitbundige show nodig om het publiek een uitstekende anderhalf uur te bezorgen. Toch haalt het trio werkelijk alles uit de kast in Paradiso: swingende songs worden puik uitgevoerd, het geluid is prima en aan de aankleding kan menig popster een puntje zuigen”, "op muzikaal vlak is The Human League nog altijd steengoed” en "The Human League vermaakt juist door bij zijn roots te blijven, wat het tot een heel fijne, tijdloze act maakt.

01.11.2018 Effenaar, Eindhoven
02.11.2018 TivoliVredenburg, Utrecht
04.11.2018 De Oosterpoort, Groningen
De kaartverkoop voor de shows start op 22 november om 9:00 uur via de websites van de zalen.