Graham Gouldman (10cc) naar Nederland met eigen project

02-06-2018 @ 10:54

Na jarenlang succesvolle optredens in Nederland met 10cc presenteert Graham Gouldman nu zijn nieuwe project 10cc's Graham Gouldman & Heart Full of Songs voor het eerst buiten het Verenigd Koninkrijk.
Graham Gouldman is mede-oprichter van de pop-avant-garde hitformatie 10cc, die sinds de oprichting in 1972 de hitlijsten vulde met songs zoals The Wall Street Shuffle, Rubber Bullets, Dreadlock Holiday, en I'm Not In Love. Iedereen herkent deze hits, ook als men niet meteen aan 10cc denkt.
Voor velen een verrassing is dat Graham Gouldman al in de jaren zestig pareltjes van songs schreef die grote hits werden, zoals bijvoorbeeld Bus Stop (The Hollies), For Your Love (The Yardbirds), en No Milk Today (Herman's Hermits).
 
10cc's Graham Gouldman & Heart Full of Songs speelt live materiaal dat geschreven of mede geschreven is door Graham Gouldman, waaronder de hits uit de jaren zestig en 10cc songs maar ook nieuwere songs van Graham zoals van zijn meest recente solo-album Love and Work (2012).
Op het podium wordt Graham Gouldman terzijde gestaan door de huidige 10cc zanger Iain Hornal en door Ciaran Jeremiah.
De shows zijn akoestisch en intiem. De songs worden gelardeerd met informatie over het totstandkomen ervan. Band en publiek komen zo in kontakt en dicht bij elkaar.

Leuk nieuwtje is dat Graham Gouldman momenteel op tour is in de USA als bassist bij Ringo Starr, die persé Gouldman erbij wilde hebben. Deze zomer is dezelfde Ringo Starr band, met Graham Gouldman, te zien op Bluesvillage Grolloo festival.

De voorverkoop is al gestart voor de Nederlandse shows van 10cc's Graham Gouldman & Heart Full of Songs in 2019. Voor alle shows zijn de zalen bestoeld.
ma. 4 feb. - Theater Figi, Zeist (via Poppodium De Peppel)
di. 5 feb. - Parkstad Limburg Theaters, Theater Heerlen, Heerlen
wo. 6 feb. - Lux, Nijmegen (in de reeks 'De Ontmoeting')
do. 7 feb. - Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven
vr. 8 feb. - De Spot, Middelburg
za. 9 feb. - Het Bolwerk, Sneek
zo. 10 feb. - Concertgebouw, Amsterdam.