Years & Years op 25 januari 2019 naar Amsterdam voor concert

19-06-2018 @ 20:34

De Britse synthpopact Years & Years, die afgelopen weekend op Pinkpop stond, komt op 25 januari 2019 voor een concert naar AFAS Live, Amsterdam. De show is onderdeel van de uitgebreide Palo Santo Tour door het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Op 6 juli verschijnt het nieuwe album Palo Santo

Terwijl Years & Years in de startblokken staat om het nieuwe album uit te brengen, maakt de band nu zijn grootste tour ooit bekend door het Verenigd Koninkrijk en Europa. De afgelopen maanden traden ze opnieuw op de voorgrond van de Britse pop en zijn ze inmiddels niet meer te stoppen. Op dit moment bestormt het trio, met frontman Olly Alexander, de Engelse charts met hun nieuwste single If You’re Over Me, ging onlangs hun korte film Palo Santo in première tijdens BAFTA en traden ze op bij Graham Norton.

Palo Santo is het tweede album van Years & Years en verschijnt op 6 juli. Het kondigt de verovering van het wereldpodium door de band aan, die altijd intuïtief verbonden is met authentieke klassieke Britse pop. Centraal staat Olly, een frontman waarvan er maar een in zijn generatie is en meer dan anderen de verantwoordelijkheden van een popster begrijpt. Zijn persoonlijke groei en ambitie wordt op het album gereflecteerd door een kleurrijke mix van samenwerkingen, die lopen van aanstormende artiesten als Kid Harpoon en Greg Kurstin tot gevestigde namen als Julia Michaels en Justin Tranter. Net zoals in hun geprezen live shows weet Years & Years op het nieuwe album een bijzonder gemeenschapsgevoel te creëren waarbinnen de minderheid altijd de meerderheid is en iedereen welkom is.

De band zal de authentieke, zelf gecreëerde, fascinerende wereld van Palo Santo tot leven brengen gedurende de tour. Met Olly, die evenveel inspiratie haalt uit cult sci-fi als de multi-sensorische pop van Prince, Bowie of Gaga, schept Years & Years een ideale ruimte waarbinnen ze hun meest intieme en persoonlijke verhalen vertellen over identiteit, seksualiteit, optreden en tenslotte wat het betekent om mens te zijn.

YEARS & YEARS TOUR DATES
28/11 The SSE Hydro, Glasgow
29/11 O2 Apollo, Manchester
30/11 Barclaycard Arena, Birmingham
04/12 Brighton Centre, Brighton
05/12 The O2 Arena, Londen

25/01 AFAS Live, Amsterdam, Nederland
26/01 Sporthalle Hamburg, Hamburg, Duitsland
28/01 TAP1, Kopenhagen, Denemarken
29/01 Sentrum Scene, Oslo, Noorwegen
30/01 Annexet, Stockholm, Zweden
01/02 Torwar Arena, Warschau, Polen
03/02 Zenith, München, Duitsland
04/02 Fabrique, Milaan, Italië
06/02 Palladium, Keulen, Duitsland
07/02 Lotto Arena, Antwerpen, België

YEARS & YEARS - The Palo Santo Tour
Vrijdag 25 januari 2019 | AFAS Live – Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 32,50 (excl. servicekosten)