Ghost op 5 februari 2019 naar AFAS Live

10-09-2018 @ 11:18

Op dinsdag 5 februari komt de Grammy Award winnende rockband Ghost naar Amsterdam voor een show in AFAS Live. De show is onderdeel van de A Pale Tour Named Death wereldtournee die in het teken staat van het eerder dit jaar verschenen album Prequelle.

Met drie Zweedse Grammis Awards, een U.S. Grammy Award en al meer dan 75 miljoen streams van het meest recente album Prequelle op zak kondigt Ghost nu het Europese deel van hun wereldtournee aan. Deze wereldtournee startte 9 september jl. in een uitverkochte Royal Albert Hall in London en zal in oktober vervolgd worden in Noord-Amerika met 40 shows. Afgelopen jaar was een zeer succesvol jaar voor de Zweedse rockband. Rats de eerste single van het album Prequelle heeft al meer dan 25 miljoen streams en zette een record door voor 9 weken onafgebroken op #1 te staan in de U.S. Rock Radio lijst. De videoclip van het nummer heeft inmiddels al meer dan 12 miljoen views op YouTube.

Ghost wordt door velen al vanaf dag één geroemd om hun eigen geluid en excentrieke podium performance. Muzikaal is het duidelijk hoorbaar dat de inspiratie komt van de muziek van bands als Black Sabbath, Blue Öyster Cult en Mercyful Fate. Echter combineert de band het zwaardere 70’s hardrock geluid met luchtige en pakkende popelementen. De afgelopen jaren behaalden de Zweedse rockers steeds meer internationaal succes met name dankzij hun derde studioalbum Meloria. Voor de eerste single Cirice van dit album ontving Ghost een Grammy Award for Best Metal Performance.

GHOST - A PALE TOUR NAMED DEATH
Dinsdag 5 februari | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: €39,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start 13 september om 10uur via Ticketmaster.