Giorgio Moroder geeft extra concert in Paradiso

25-10-2018 @ 11:57

Na het razendsnel uitverkopen van zijn concert op 21 mei 2019 geeft de legendarische Italiaanse danceproducer Giorgio Moroder op maandag 15 april 2019 een extra concert in Paradiso. 

Dance-pionier Giorgio Moroder speelt op 15 april en 21 mei een unieke liveshow in de Amsterdamse concertzaal Paradiso. De inmiddels 78-jarige Italiaanse songwriter, producer en DJ is bekend van wereldhits als I Feel Love van Donna Summer en Call Me van Blondie en tourt in 2019 na een indrukwekkende carrière van ruim 55 jaar voor het eerst met een liveshow door Europa. Op het podium wordt Giorgio Moroder ondersteund door zijn band en vocalisten waarmee hij zowel zijn klassiekers als recenter werk speelt. Dit uiteraard met behulp van de voor zijn sound zo kenmerkende instrumenten: de vocoder, een ruime catalogus aan elektronische effecten en geluiden, de piano en de synthesizer.

Giorgio Moroder: “It is something I have always wanted to do, fans kept reaching out to me, asking if I would ever do a real tour. Back in the days it was unthinkable for producers to ever leave their studios. That territory was reserved for the singers. Today, DJ’s and music producers have become the superstars of popular dance music, so the time feels right and I am so excited to be finally doing this!

Giorgio Moroder staat bekend als één van de grondleggers van de dance en disco: hij was een van de eerste producers die de synthesizer combineerde met een repetitieve beat. In de jaren ’70 vierde Giorgio Moroder grote successen als schrijver en producer voor Donna Summer, wat leidde tot vele muzikale samenwerkingen met grote namen zoals Blondie, Cher, David Bowie, Debbie Harry, Freddie Mercury, Bonnie Tyler en Pat Benetar. Ook is hij verantwoordelijk voor de soundtracks van vele iconische speelfilms uit de jaren '80 zoals American Gigolo, Cat People, Scarface, Electric Dreams, The Never Ending Story, Top Gun en Midnight Express.

In 2013 werkte Giorgio Moroder samen met Daft Punk voor het nummer Giorgio by Moroder op hitalbum Random Access Memories. In 2015 bracht Giorgio Moroder nog een eigen studioalbum uit: Déjà Vu, waarop hij samenwerkt met hedendaagse artiesten als o.a. Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears en Kelis.

GIORGIO MORODER
A Celebration Of The 80's Tour

15 april 2019, Paradiso, Amsterdam (extra concert)

21 mei 2019, Paradiso, Amsterdam (uitverkocht)

Aanvang: 20:30 uur | Entree: €60,50 (incl. servicekosten, exclusief Paradiso lidmaatschap)