Mumford & Sons, George Ezra, Tenacious D bevestigd voor Pinkpop 2019

26-11-2018 @ 09:32

Met de bevestiging van MUMFORD & SONS is de tweede headliner toegevoegd aan het programma van de 50ste editie van het Pinkpop festival. Tevens kan de organisatie ook de komst van GEORGE EZRA en TENACIOUS D bevestigen. Begin november werd al de komst van FLEETWOOD MAC naar de jubileumeditie van het festival bekend gemaakt. Pinkpop 2019 vindt weer traditiegetrouw plaats met Pinksteren op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf.

Mumford & Sons breekt in 2009 door met “Sigh No More” met daarop de hitsingles ‘Little Lion Man’ en ‘The Cave’. Dit debuutalbum wordt drie jaar later gevolgd door het evenzo succesvolle “Babel” met daarop o.a. de hit ‘I Will Wait’. Op 16 november jl. is het nieuwe album “Delta” uitgekomen. Net als voorganger “Wilder Mind” klinkt ook “Delta” groots, dynamisch en extatisch, maar ditmaal ook weer intiem en ingetogen. Het is deze combinatie die Mumford & Sons deed uitgroeien tot een van de grootste bands van de afgelopen jaren. In mei 2019 staat de band eerst nog in een uitverkochte Ziggo Dome, daarna als dagafsluiter op Pinkpop. Zeven jaar geleden stond Mumford & Sons voor het laatst op Pinkpop en werd toen door Bruce Springsteen nog gevraagd een nummer mee te spelen.

De uit Engeland afkomstige singer-songwriter George Ezra breekt in 2014 door met zijn single ‘Budapest’. Al snel groeit hij uit van onbekende artiest naar een grote internationale ster wiens debuutalbum in meer dan tien landen in de top 10 staat en al toerend de wereld over reist. En ook in Nederland bewijst hij zijn talent met drie stijf uitverkochte shows en zijn single ‘Shotgun’ die maar liefst 10 weken op #1 heeft gestaan. Met zijn catchy muziek is George Ezra een van de meest populaire artiesten van deze tijd en is een optreden op Pinkpop 2019 ook niet meer dan verdiend.

Tenacious D is een duo bestaande uit de muzikanten en acteurs Jack Black (o.a. The School of Rock, High Fidelity) en Kyle Gass (o.a. Elf, Gnaw), ze leerden elkaar in Los Angeles kennen bij een theatergroep en besloten samen een band te vormen. De band brengt een mix van comedy en hardrock met heavy metal invloeden, waarbij ze alles spelen op hun akoestische gitaren. Onlangs brachten Black en Gass samen nog een geanimeerde serie en bijhorend album uit onder de noemer "Post-Apocalyptico". Bij het grote publiek is de band vooral bekend met het nummer ‘Tribute’, waarbij Dave Grohl (Foo Fighters) als de duivel te zien is in de clip.

GOUDEN TIP

Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de GOUDEN TIP, waarbij de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website kan men vanaf dinsdag 27 november tot en met zondag 16 december a.s. drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie al jaren een uitstekend middel om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op entreekaarten voor het festival.

50ste EDITIE VAN PINKPOP
8, 9 en 10 JUNI 2019

De 50ste editie van Pinkpop vindt plaats op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni 2019 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 13 maart 2019 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de kaartverkoop staat gepland op zaterdag 16 maart 2019. Let op: vóór de officiële start van de kaartverkoop worden al kaarten aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten!

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 32e keer plaats.

De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 16 maart 2019 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen.

Voor meer informatie: www.pinkpop.nl