Hugh Jackman met Broadway-klassiekers, filmhits en live-orkest naar Ziggo Dome

30-11-2018 @ 10:15

De Australische film- en theateracteur Hugh Jackman, bij het grote publiek bekend van zijn rollen in onder meer X-Men (Wolverine), Les Misérables en recent The Greatest Showman, komt voor een concert naar Ziggo Dome. Op vrijdag 17 mei 2019 staat Hugh Jackman samen met een live-orkest op het podium met een show vol film- en theatermuziek inclusief de grote hits uit onder andere The Greatest Showman en Les Misérables. Jackman won in zijn carrière diverse prijzen voor zijn muzikale rollen, zoals een Golden Globe en een Special Tony Award.

Jackman is dankzij zijn indrukwekkende performances op zowel het podium als het doek uitgegroeid tot een publiekslieveling. Van zijn bekroonde rol als Peter Allen op Broadway tot zijn metalen klauwen uit Wolverine - hij bewijst keer op keer een van de meest veelzijdige acteurs van deze tijd te zijn. Voor zijn rol als Jean Valjean in Les Misérables ontving hij zijn eerste Academy Award-nominatie voor beste acteur en won hij voor dezelfde rol een Golden Globe Award als beste acteur in een musical. Recentelijk werd hij genomineerd voor de prestigieuze BAFTA voor zijn rol als P.T. Barnum in The Greatest Showman. De soundtrack van deze film heeft dankzij een overweldigende verkoop diverse records verbroken en behaalde tevens multi-platina in diverse landen.

De tour van Jackman, genaamd 'The Man. The Music. The Show.’ start met twaalf shows in Europa en doet naast Amsterdam onder andere Parijs, Dublin, Londen en Berlijn aan. Het concert bestaat uit de grootste hits uit The Greatest Showman, Les Misérables en andere bekende film- en Broadwaynummers.

Meer informatie over de tour: www.hughjackmantheshow.com

Hugh Jackman
17.05.2019 Ziggo Dome, Amsterdam
Verkoop vanaf 07.12.2018 om 9:00 uur via www.ticketmaster.nl.