Parlotones brengen jubileumalbum uit

02-02-2019 @ 23:01

The Parlotones is de grootste Zuid-Afrikaanse rockband aller tijden en zij vieren hun twintigjarig bestaan met de release van het album ‘China’. De titel van het album verwijst naar het traditionele cadeau dat stellen krijgen voor hun twintigjarig huwelijk: porselein. ‘China’ wordt op 29 maart op Butler Records uitgebracht.

The Parlotones bestaan uit Kahn Morbee, Neil Pauw en broers Glen & Paul Hodgson. De band is in 1998 ontstaan en in hun twintigjarige carrière hebben ze in hun thuisland enorme successen behaald. Veel van hun albums hebben de gouden en platina status behaald. In 2010 werd de band uitgenodigd voor een optreden tijdens de officiële opening van het WK Voetbal in Zuid-Afrika, dit werd door 1 miljard mensen bekeken. Afgelopen jaren was zanger/gitarist Kahn Morbee te zien als een van de coaches van The Voice South-Africa.

Ook buiten Zuid-Afrika heeft de band flink aan de weg getimmerd. Ze hebben regelmatig getourd door landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, the USA, Canada, Australië, Japan, Rusland én de nodige landen in Zuid-Amerika moesten eraan geloven. Tijdens deze tours speelden ze naast bands als Coldplay, Starsailor, Ash, The Wombats en Snow Patrol.

Afgelopen jaar speelde de band nog op het London Calling Festival in Paradiso. Later dit jaar zal de band weer naar Europa komen voor zowel wat festivals als een eigen headline tour.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: