Leon Bridges voor twee concerten naar Paradiso op 29 mei

25-03-2019 @ 10:36

Soulzanger Leon Bridges komt voor twee concerten naar Paradiso op woensdag 29 mei. De dag voor Hemelvaartsdag geeft de Amerikaan een avond- en nachtconcert in het Amsterdamse poppodium.

Afgelopen maand nam Bridges nog een Grammy in ontvangst voor zijn single ‘Bet Ain't Worth the Hand’.
De jonge muzikant Leon Bridges (1989) bracht pas twee albums uit, en is inmiddels een gevestigde naam binnen het r&b- en soulgenre. Met een repertoire dat rechtstreeks uit de jaren ’60 lijkt te komen, wordt de Texaan regelmatig vergeleken met artiesten uit de gloriedagen van Motown en Stax en artiesten als Otis Redding, Percy Sledge en Sam Cooke.

Bridges’ debuut ‘Coming Home’ verscheen in 2015 en werd opgenomen toen de artiest nog een bijbaan had als afwashulp in een lokaal restaurant. Nog geen jaar later speelde hij muziek van dat album voor President Obama in het Witte Huis en had hij er meer dan een half miljoen ex. van verkocht. Opvolger ‘Good Thing’ verscheen in 2018 en ontving net zulke goede recensies als zijn voorganger. Opnieuw een album vol met warme en hartstochtelijke soulliedjes.

Zijn debuutalbum leverde twee Grammynominaties op in 2016 en 2017. Bij de meest recente uitreiking van de gewilde muziekprijs ontving hij met ‘Good Thing’ nog eens een nominatie voor beste r&b-album. Maar belangrijker: hij sleepte daar ook de Grammy Best Traditional R&B Performance in de wacht voor single ‘Bet Ain't Worth the Hand’ afkomstig van datzelfde album.

Leon Bridges treedt op woensdag 29 mei niet één, maar twee keer op. Het eerste concert start om 20:00 uur, gevolgd door een tweede show om middernacht. Bezoekers van het nachtconcert hoeven de ochtend erna niet met slaperige ogen op het werk aan te komen, want dit is een nationale vrije dag vanwegen Hemelvaartsdag. Voor beide concerten zijn vanaf vrijdag 25 maart om 10:00 uur tickets te koop via de website van Paradiso.

LEON BRIDGES
Woensdag 29 mei 2019
Paradiso, Grote Zaal

Aanvang avondconcert: 22:00 uur (zaal open: 18:30 uur)
Aanvang nachtconcert: 00:00 uur (zaal open: 22:30 uur)

Entree: €39,- (incl. servicekosten, excl. lidmaatschap)

Tickets zijn te koop via de website van Paradiso vanaf vrijdag 29 maart om 10:00 uur.