Internationale Beatles' verzamelaars beurs in Leiden 7 april 2019

01-04-2019 @ 21:10

The Beatles zijn al bijna 50 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr mag ondertussen "klassiek" genoemd worden. Het nummer "Yesterday" werd zelfs uitgekozen tot "song van de (twintigste) eeuw".

49 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de "fab four" gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zondag 7 april terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 40ste keer, "BEAT-MEET" plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Japan en de USA) naar Nederland!! Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub.  Beatles researcher en schrijver Kevin Roach uit Liverpool is onze gast. Marie Darwin komt ook uit Liverpool en zij is in Liverpool Beatles Tour Guide en weet dus alles van alle bezienswaardigheden in Liverpool, ze schreef ook twee Beatles boeken voor kinderen die ze in Leiden verkoopt en signeert. Ook te gast is Samuel Coomans uit Belgie, hij is samensteller van de Beatles Worldwide Discography boeken. Hij verzorgt in Leiden een unieke tentoonstelling van zeldzame Beatles platen uit de hele wereld . En er is live Beatles en Sixties muziek van Xavier Baudet en Andrew Vroomans.  En tenslotte is er ook nog een kleine tentoonstelling van Beatles PhotoArt door kunstenaresse Hannah Vroegop.

Bezoekers kunnen tevens Beatles muziek of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.

"BEAT-MEET 2019" in Leiden is open van 11-16 uur. De entré bedraagt 5 Euro.

Beat-Meet 2019 mag je als Beatlesfan niet missen!