Nieuw single en tour door Amerika voor Benny Sings

18-04-2019 @ 09:40

Benny Sings heeft deze week zijn nieuwe single en bijbehorende videoclip ”Everything I Know’ uitgebracht. De single is afkomstig van het nieuwe album ‘City Pop’ die wereldwijd op lovende kritieken mag rekenen en uitverkochte zalen in New York, Los Angeles, Amsterdam en Londen. De videoclip bij de track, geschoten in Londen, is vandaag gelanceerd op Youtube.

De videoclip is opgenomen in Londen onder de regie van Ben Carey (die eerder video’s schoot voor Blood Orange, Dan Auerbach, Dev Hynes, Porches). De filmische video verteld een klassiek geschoten liefdes verhaal. Geinspireerd op Noah Baumbach films en Michael McDonald clips.

Tevens heeft Benny Sings zijn nieuwe Amerikaanse tour aangekondigd.

In september reist Benny Sings af naar Amerika voor een tour langs 5 zalen in New York, Los Angeles, San Francisco, Washington & Chigaco. Naast de Amerikaanse tour geeft Benny Sings de komende tijd shows in Parijs, Brussel, Hamburg en is hij van de zomer o.a. te zien op Down The Rabbit Hole.

Op 23 oktober is Amsterdamse producer terug in de Melkweg Amsterdam voor een nieuwe Nederlandse clubshow.

Benny Sings is een 41 jarige producer en artiest uit Amsterdam. Hij bracht zes albums uit waarvan zijn laatste album ‘City Pop’ 1,5 maand na release kan rekenenen op meer dan 4 miljoen streams wereldwijd. Zijn tracks worden omschreven als ‘lo-fi Disney hiphop songs’ en werden gebruikt in series als Girls (HBO), Easy (Netflix) and Nobodies (TV Land) en hij maakte muziek voor commercials van Kirin & Apple en tv serie’s als Hoofdzaken. Benny Sings ging op tour met Mayer Hawthorne, speelde in Amerika, Duitsland, Frankrijk en vooral in Japan heeft hij een grote fanschare waar hij jaarlijks eigen shows geeft. Als producer en songwriter schreef hij vorig jaar het liedje ‘Loving is easy’ voor de Engelse artiest Rex Orange County die een grote internationale hit werd met 12 miljoen Youtube views en 110 miljoen plays op Spotify.

Op het album 'City Pop' zijn de nodige samenwerkingen te horen, waaronder met Mayer Hawthorne, Cornelius, Faberyayo, Mocky en Sukima Switch. Deze laatste wordt ook wel gezien als ‘de Japanse evenknie van Steely Dan’. City Pop is zijn persoonlijkste album tot nu toe.

De single ‘Everything I Know’ is deze week uitgekomen via het Amerikaanse label Stones Throw Records (o.a. label van Mayer Hawthorne) en in Nederland via AAA Label Services. De single is vanaf nu hier verkrijgbaar via diensten als Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De clip bij de track staat op Youtube

Benny Sings - City Pop Tour
11 april – Bitterzoet, Amsterdam (uitverkocht)
16 april – Moth Club, Londen (uitverkocht)
18 april – Badaboum, Parijs
1 mei – Les Nuits Botanigue, Brussel
31 mei – Elbjazz, Hamburg
7 juli – Down The Rabbit Hole Festival, Beuningen
7 september - Washington, Union Stage
8 september - Bowery Ballroom, New York
10 september - Sleeping Village, Chicago
12 september - Teragram, Los Angeles
13 september - Rickshaw Stop (Popscene), San Francisco
23 oktober – Melkweg, Amsterdam

www.bennysings.com