Daniël Lohues en Holland Baroque on tour

15-07-2019 @ 21:02

Daniël Lohues en Holland Baroque gaan samen op tournee. Tussen 12 en 30 oktober reizen ze langs de Nederlandse podia met een programma waarin Johann Sebastian Bach een grote rol speelt.

Luisterend naar Daniël Lohues’ werk valt zijn sterke affiniteit met de grote meesters van de klassieke muziek op. Dat Lohues zich laat inspireren door Bach en diens nalatenschap was de aanleiding voor deze samenwerking. 
Zo gaan Daniël Lohues en Holland Baroque samen op zoek naar eigen jeugdherinneringen rondom Bach in een programma vol barok en poëtische liederen. Naast bekende stukken van Lohues zoals ‘Op fietse’, ‘Als de liefde maar blijft winnen’ en ‘Tik Tak’ klinkt nieuw werk van Lohues maar natuurlijk ook muziek uit de achttiende eeuw.

Daniël Lohues is een muzikale en artistieke duizendpoot. Hij is (film)componist, singer-songwriter, bandleider, gitarist, organist, pianist en schrijver, om zijn belangrijkste artistieke uitingen te noemen. 

Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat zijn instrumenten durft te laten zingen, dansen, huilen en lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Holland Baroque werkt sinds zijn oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Oprichters Tineke en Judith Steenbrink zijn als artistiek team het kloppend hart van het ensemble. Deze baroktweeling bewaakt de klank van het ensemble, maakt eigenzinnige programma’s en herschrijft  repertoire naar de hand van Holland Baroque. Na jaren van muzikale ontmoetingen is het ons glashelder: barok is op vele plekken te vinden. Barok is nu. 

Programma
12 okt - Enschede, Wilminktheater

13 okt - Helmond, Speelhuis

16 okt - Leeuwarden, De Harmonie

17 okt - Assen, DNK

18 okt - Groningen, De Aa-kerk (Schnitgerfestival)

19 okt - Arnhem, Musis

20 okt - Amsterdam, De Kleine Komedie

22 okt - Utrecht, TivoliVredenburg

23 okt - Apeldoorn, Orpheus

25 okt - Den Haag, Nieuwe kerk

26 okt - Nijmegen, De Vereeniging

27 okt - Haarlem, De Philharmonie

29 okt - Tiel, Agnietenhof

30 okt - Tilburg, Theater Tilburg