Within Temptation en Evanescence samen naar Ziggo Dome op 21 April 2020

22-09-2019 @ 15:26

Within Temptation en Evanescence bundelen voor het eerst in hun carrière de krachten voor een bijzondere tournee genaamd: Worlds Collide Tour. De tournee vind plaats in april 2020 en brengt beide bands langs de belangrijkste zalen in Europa. Op dinsdag 21 april is de Worlds Collide Tour in Ziggo Dome Amsterdam.

Onder begeleiding van twee invloedrijke en bekende frontvrouwen in de rock- en metalwereld, de Nederlandse Sharon den Adel van Within Temptation en de Amerikaanse Amy Lee van Evanescence, spelen de bands twaalf shows in Europa. Waaronder één in Ziggo Dome in Amsterdam op 21 april 2020.

Sharon Den Adel: "Within Temptation en Evanescence hebben veel gemeen en bovenal delen we dezelfde passie voor wat we het liefst doen: zingen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met hen door Europa te reizen en er een onvergetelijke ervaring van te maken!”

Amy Lee: “We are very excited to join forces with Within Temptation for what I know will be an epic tour in April. We’ve had people ask us about doing something together for a long time, and we’re going to make it worth the wait! Looking forward to hearing Sharon’s gorgeous voice every night!”

Within Temptation
De legendarische leiders van de symfonische metal kunnen inmiddels alweer terugkijken op een carrière van ruim twee decennia. Op 1 februari 2019 kwam het studioalbum Resist uit, dat een nieuwe wind door de metal- en rockwereld liet waaien. Met 7 studio-albums: Enter [1997], Mother Earth [2000], The Silent Force [2004], The Heart of Everything [ 2007], The Unforgiving [2011], Hydra [2014] en meer dan 3,5 miljoen verkochte albums op hun naam draait de band onder begeleiding van Sharon den Adel en Robert Westerholt nog steeds op volle toeren. Het is één van de meest succesvolle, al dan niet de meest succesvolle, heavy rockbands die Nederland ooit gekend heeft.

Within Temptation stond eerder op de grootste festivals van Europa waaronder: Download, Hellfest, Wacken Open Air en Graspop en won diverse internationale prijzen, waaronder een World Music Award, MTV Europe Music Awards en een Metal Hammer Award. Het nieuwe album Resist bestaat uit tien grootse tracks met pakkende melodieën en duistere partijen en geeft een futuristische draai aan het huidig heavy muziekbeeld. Resist pakte in verschillende landen de nummer één positie waaronder voor het eerst in de carrière van de band in Duitsland.

Evanescence
De in de jaren '90 gevormde en tweevoudig Grammy Award-winnende band Evanescence heeft een duidelijke stempel gedrukt op de internationale muziekwereld. De band speelden een belangrijke rol in het positioneren van vrouwen in de rockmuziek met het debuutalbum Fallen. Het legendarische album dat ruim 43 weken in de Billboard Top 10 stond en waarvan meer dan 17 miljoen exemplaren wereldwijd werden verkocht. Debuutsingle en wereldwijde hit Bring Me to Life bereikte de vijfde positie op de Billboard Hot 100 en My Immortal piekte op nummer zeven in de VS en Engeland. Na meerdere succesvolle releases en uitverkochte internationale tours bracht de band in de herfst van 2017 hun meest ambitieuze studio-album uit genaamd Synthesis. Dit album ontleent zowel invloeden uit de oude vertrouwde sound als het nieuwe en onbekende. Evanescence lanceerde de ‘SYNTHESIS LIVE’ wereldtour in 2017 en combineerde hun overweldigende live-optredens en tijdloze songwriting-skills met een imponerende live-orkest.

WORLDS COLLIDE TOUR APRIL 2020
Zaterdag 4 Belgium, Brussels Palais 12
Zondag 5 France, Paris Accor Hotel Arena
Dinsdag 7 UK, London O2 Arena
Donderdag 9 Germany, Berlin Velodrome
Zaterdag 11 Germany, Frankfurt Festhalle
Zondag 12 Switzerland, Zurich Hallenstadion
Dinsdag 14 Italy, Milan Mediolanum Forum
Woensdag 15 Germany, Munich Zenith
Vrijdag 17 Germany, Hamburg Sporthalle
Zaterdag 18 Germany, Leipzig Arena
Maandag 20 Germany, Dusseldorf Mitsubishi Hall
Dinsdag 21 Netherlands, Amsterdam Ziggo Dome

WITHIN TEMPTATION EN EVANESCENCE - WORLDS COLLIDE TOUR
Dinsdag 21 april | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 19:00 uur | Entree: Vanaf €54,88 (incl. servicekosten)