De Staat special guest van Editors op 27 juni 2020 in Zuiderpark Den Haag

01-11-2019 @ 10:05

Op zaterdag 27 juni komt Editors voor een concert naar het Haagse Zuiderpark. Dit open air concert staat in het teken van hun onlangs uitgebrachte best of album Black Gold.

De Staat is toegevoegd als special guest voor dit concert.
De band uit Nijmegen, die op dit moment bezig is met een Europese tour, werd in 2019 gevraagd om Prodigy te vervangen als headliner op Lowlands. Dat was niet de enige bijzondere live-show die De Staat heeft mogen spelen. Tijdens de afgelopen editie van ADE stonden ze in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, in 2017 speelden ze als special guest met The Rolling Stones in de ArenA, in 2016 tourden ze met Muse tijdens hun Drones tour door Europa en last but not least hun eigen ‘In The Round’-shows in hometown Nijmegen, waar De Staat een eigen tent mocht neerzetten voor een bijzonder vormgegeven show. Na zes studioalbums heeft de band al twee keer AFAS Live weten uit te verkopen.

Dit optreden met Editors past prachtig in dat rijtje. De Britten zagen De Staat op Down The Rabbit Hole afgelopen jaar en hebben in navolging van dat optreden ‘onze jongens’ gevraagd om erbij te zijn in het Zuiderpark.

Het is voor ons heel cool om op speciale plekken een show te geven waar we ons uitgedaagd voelen. Dat Editors ons voor het Zuiderpark gevraagd heeft is erg gaaf, het is een speciale locatie, en het is tof om het podium met hen te delen”, aldus drummer Tim van Delft.

Vanaf het begin van hun carrière heeft Editors geweigerd om stil te blijven staan of artistieke compromissen te sluiten. De muzikale carrière van de Britten nam in 2005 een vlucht met de release van debuutalbum -en tevens voor een Mercury Prize genomineerde The Back Room en ontwikkelde zich verder met charts-topper An End Has A Start en platina albums In This Light and On This Evening en The Weight of Your Love. Maar ook op het door henzelf geproduceerde In Dream en hun zesde top 10 album op rij, Violence uit 2018, is te horen dat de band is altijd dicht bij zichzelf is gebleven. Het is één van de sleutels tot hun succes.

Naast de aankondiging van de Haagse Zuiderpark show bracht de band op 25 oktober een best of album uit, getiteld Black Gold. Op dit album zijn dertien tracks te horen die afkomstig zijn van hun zes vorige studio albums, met drie gloednieuwe tracks: Upside Down, festivalanthem Frankenstein en titeltrack Black Gold.

THE BLACK GOLD TOUR - Editors Greatest Hits
+ special guest: De Staat

Zaterdag 27 juni | Zuiderpark, Den Haag

Aanvang: 18.30 uur | Entree: € 50,40 (incl. servicekosten)