Hessel en Tess met Typhoon naar Rotterdam Ahoy

15-11-2019 @ 17:52

Ruim drie jaar na hun succesvolle muziekshow in de Amsterdamse Ziggo Dome - en bijna 30 jaar na de eerste show van Hessel in Ahoy - staan Hessel en Tess op 14 maart 2020 live in Rotterdam Ahoy. En daar hebben ze beiden ontzettend veel zin in. "We doen het vooral omdat we het leuk vinden", zegt Hessel. "Een betere reden is er niet, toch?" Voor een gastoptreden komen o.a. Typhoon en Manouschka mee.

"We vinden het supertof dat Typhoon weer meedoet en Manouschka is een te gekke zangeres" aldus Tess. "We hebben samen al heel wat uren doorgebracht in onze studio op Terschelling. Het wordt een vette show, qua muziek en visueel." Typhoon deed in 2016 ook mee aan de show in Amsterdam en luisterde toen o.a. 'Scary World' op. Hij is fan van het eiland Terschelling, net als actrice en zangeres Manouschka Zeegelaar Breeveld, die als geboren Rotterdamse haar thuisdebuut zal maken in de Ahoy Arena. "Misschien komen er nog wat namen bij; we hebben sowieso rasmuzikanten op het podium. We rocken erop los."

Hessel en Tess 14 maart 2020

Terschelling naar Ahoy
"Natuurlijk komt er in het concert een knipoog naar het eerste concert in 1991", zegt Hessel. "Toen waren we pioniers. In Nederlands waren Lee Towers en ik de eerste Nederlandse artiesten die het aandurfden in een grote zaal te gaan spelen. De eerste vraag van de Ahoy-directie destijds was dan ook of ik veel familie had... want hoe kregen we anders de zaal vol? Nou, dat bleek al snel geen enkel probleem, de zaal was twee keer volledig uitverkocht. Hoe bijzonder dat was blijkt ook uit het feit dat de Tros het concert in twee delen op twee zaterdagavonden uitzond op prime time."

Terug naar Ahoy
Op 14 maart gaan vader en dochter 'terug naar Ahoy' en staan ze beiden op het podium. "Super speciaal" vindt Tess. "Ik weet nog goed dat ik er als jong meisje naar mijn vader stond te kijken. Om dat nu dertig jaar later samen te mogen beleven, hoe geweldig is dat? Ik schiet iedere keer in de lach als ik daaraan denk." Destijds reisde half Terschelling af naar Ahoy: als barkeeper, decorbouwer, security, en uiteraard als toeschouwer. Ook nu is de verwachting dat weer een grote aantallen bussen koers zetten naar Rotterdam. "We hebben nog zoveel te vertellen en nog zoveel energie. En dat kunnen we allemaal kwijt in het komende concert", zegt Hessel. "Het voelt aan alle kanten goed. Ahoy was meteen enthousiast. Al na één gesprek klopte alles en zaten we met z'n allen op dezelfde lijn. We zijn er nu een paar keer geweest en het voelt alsof je wordt omarmd door de zaal en dat voelt goed."

Meer informatie en kaartverkoop: www.ahoy.nl/hesseltess