Alanis Morissette op 6 oktober 2020 naar Ziggo Dome

23-02-2020 @ 15:56

Op dinsdag 6 oktober komt Alanis Morissette voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van het Europese deel van haar tour waarmee ze de 25e verjaardag van haar album Jagged Little Pill viert. Op alle Europese data, inclusief de show in Amsterdam, neemt ze Liz Phair mee als special guest.
Alanis Morissette is al sinds 1995 een van de meest invloedrijke muzikanten, vocalisten en songwriters in de hedendaagse muziek. Haar expressieve muziek en optredens hebben over de jaren enorm veel lof verdiend. Morissettes album uit 1995, Jagged Little Pill, werd gevolgd door negen veelgeprezen albums. Daarnaast heeft ze muzikaal bijgedragen aan verschillende theater- en filmproducties en is ze als actrice te bewonderen

Alanis Morissette brak destijds wereldwijd door met haar 3e studioalbum Jagged Little Pill. Daarop staan onder andere de bekende singles 'Ironic', 'You Oughta Know' en 'Hand In My Pocket', die stuk voor stuk in de top van de hitlijsten belandden. Morissette won destijds met het album onder andere de Grammy voor Album of the Year. Van het album zijn ruim 33 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld, waarmee Jagged Little Pill inmiddels is uitgegroeid tot een rock klassieker. Door veel muziekcritici wordt het gezien als één van de belangrijkste vrouwelijke solo albums uit de jaren '90.

Naast haar carrière in de entertainment is ze een fervent voorstander van female empowerment, evenals spiritueel, psychologisch en fysiek welzijn. In 2016 lanceerde Alanis ‘Conversation with Alanis Morissette’, een maandelijkse podcast met gesprekken met verschillende gerespecteerde auteurs, artsen, opvoeders en therapeuten over een breed scala aan psychosociale onderwerpen die zich uitstrekken van spiritualiteit tot ontwikkelingen in de kunst.

Op 5 december 2019 maakte ‘Jagged Little Pill, The Musical’, zijn Broadway-debuut in het Broadhurst Theatre in New York. In dezelfde maand bracht Morissette haar single ‘Reasons I Drink’ uit. Ook maakte ze bekend dat ze in de lente - voor het eerst sinds acht jaar - met een nieuw album komt. De release van Such Pretty Forks In The Road staat gepland voor 1 mei 2020.
Alanis Morissette heeft 21 februari haar nieuwste single uitgebracht, 'Smiling'. DE track is geschreven door Alanis en Michael Farrell (Morrissey, Macy Gray) en is geprodceerd door Alex Hope (Troye Sivan, Ben Platt, Tove Lo).

Alanis Morissette European Tour | 2020

23rd September – Copenhagen, Denmark - Royal Arena
28th September – London, UK – The O2
29th September – Birmingham, UK – Utilita Arena
1st October – Dublin, Ireland – 3Arena
4th October – Manchester, UK – Manchester Arena
6th October – Amsterdam, Netherlands – Ziggo Dome
8th October – Hamburg, Germany – Barclaycard Arena
10th October – Warsaw, Poland – Expo Hall
12th October – Budapest, Hungary – Budapest Arena
15th October – Milan, Italy - Mediolanum Forum
17th October – Barcelona, Spain – Palau Sant Jordi
19th October – Madrid, Spain – WiZink Center
22nd October – Paris, France – AccorHotels Arena

ALANIS MORISSETTE
+ special guest Liz Phair
Dinsdag 6 oktober 2020 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 54,88

Tickets voor het concert zijn vanaf vrijdag 28 februari 10 uur verkrijgbaar via Ticketmaster.